Oscilacije u temperaturi
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: petak, 10. feb. 2023. u 18:19h
Re: Oscilacije u temperaturi
A to u meniju je temperaura cega? Malo mi je nelogicno da je temp vode jer danas je bila 116
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Sve je to zbog same konstrukcije motora, npr na matorim tddi motoru kod mene se to ne dešava.
Testirao sam temperaturu i pratio oscilacije spuštajući se niz venac do Kamenice i ona je za 5 km pala za 8 C°.
Na semaforu mogu da pojacam grejanje kolko hoću ali neće pokazati na tabli pad temperature.
Testirao sam temperaturu i pratio oscilacije spuštajući se niz venac do Kamenice i ona je za 5 km pala za 8 C°.
Na semaforu mogu da pojacam grejanje kolko hoću ali neće pokazati na tabli pad temperature.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Stefan_93
- Poruka: 1521
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Ako je motor dostigao radnu temperaturu pisaće ti u skrivenom meniju: Engine temp(123-124) dakle temperatura motora. Tako će pisati u skrivenom meniju kad proveravaš, dok će na cajgeru na tabli biti na polovini tačno. Tako je kod mene na C maxu 1.6 tdci 80kw.Uros Markovic piše:A to u meniju je temperaura cega? Malo mi je nelogicno da je temp vode jer danas je bila 116
I to je sasvim u redu.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Poslednja izmena: Stefan_93, na dan nedelja, 12. feb. 2023. u 18:53h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: petak, 10. feb. 2023. u 18:19h
- tutnja
- Poruka: 138
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2022. u 20:49h
To bi trebalo biti cylinder head temperature, bar po obd-u, ako se ne varam.
Meni na benzincu dijagnostika isto pokazuje 120-127 (otprilike, ne pamtim točno) kad je full zagrijan.
Temp. rashladne tekućine ide do 105 i onda pali ventilator. Kazaljka temp. na satu je zakucana točno na sredini ili pola debljine-debljinu kazaljke ispod, teško je to baš točno procijeniti.
Poslano sa mog T40Pro koristeći Tapatalk
Meni na benzincu dijagnostika isto pokazuje 120-127 (otprilike, ne pamtim točno) kad je full zagrijan.
Temp. rashladne tekućine ide do 105 i onda pali ventilator. Kazaljka temp. na satu je zakucana točno na sredini ili pola debljine-debljinu kazaljke ispod, teško je to baš točno procijeniti.
Poslano sa mog T40Pro koristeći Tapatalk
- Stefan_93
- Poruka: 1521
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Evo ti iz prve ruke, trenutno sam stao i uslikao ti kod mene. 112 stepeni, a nije ni blizu polovine. 
Proprati to malo bolje, neka dostigne temperaturu do polovine i onda pogledaj u skrivenom meniju.

Proprati to malo bolje, neka dostigne temperaturu do polovine i onda pogledaj u skrivenom meniju.