Focus 1.6 automatic 2001. god.
Moderator: Dragomir
- slobodanV
- Poruka: 9
- Član foruma od: subota, 15. jan. 2011. u 23:16h
Focus 1.6 automatic 2001. god.
Pre par dana sam kupio Focus 1.6 automatic i sad imam par pitanja. Autom sam za sada oduševljen. Pošto sam ranije vozio Citroen Xsaru Picasso, Focus se mnogo lakše i bolje vozi, dosta je stabilniji i upravljiviji, bolje upija rupe. Automatik menjač je super, lepo prebacuje brzine, skoro da se i ne oseti. Međutim, primetio sam par nekih stvari:
1. ujutru kada upalim auto i dok je motor još jako hladan čuje se neko lupkanje iz predela motora. To se dešava kada je menjač u položaju P, čim se prebaci u D to prestaje. Inače, čini mi se da je tada motor, pošto radi na visokim obrtajima, užasno bučan, u kabini je glasno i ima dosta vibracija, a samo na pojedinim niskim obrtajima se trese i plastika u predelu kasete i volana. Da li je to možda do nekih nosača motora, auspuha ili već nećeg trećeg?
2. potrošnja. Čini mi se da jako puno troši. Znam da mu je fabrički deklarisana gradska potrošnja 11 litara, ali meni je za 90 km vožnje potrošio više od jednog podeoka goriva.
Pozdrav svima
Slobodan
1. ujutru kada upalim auto i dok je motor još jako hladan čuje se neko lupkanje iz predela motora. To se dešava kada je menjač u položaju P, čim se prebaci u D to prestaje. Inače, čini mi se da je tada motor, pošto radi na visokim obrtajima, užasno bučan, u kabini je glasno i ima dosta vibracija, a samo na pojedinim niskim obrtajima se trese i plastika u predelu kasete i volana. Da li je to možda do nekih nosača motora, auspuha ili već nećeg trećeg?
2. potrošnja. Čini mi se da jako puno troši. Znam da mu je fabrički deklarisana gradska potrošnja 11 litara, ali meni je za 90 km vožnje potrošio više od jednog podeoka goriva.
Pozdrav svima
Slobodan
Re: Focus 1.6 automatic 2001. god.
Dobar izbor,fokus je masina.Fabricki deklarisana potrosnja je na idealnom putu,uz idealno gorivo,uz idealne vremenske uslove.Sve zavisi i do stila voznje.Inace automatici malo vise trose.Ostalo sto te muci moralo bi da se dijagnostikuje uzivo.Moguce da je i nosac ili auspuh ili jos po nesto.
- slobodanV
Dok čitam svoj post shvatam koliko sam malo preterao. Ništa nije strašno, nisu to neke jake vibracije, malo krcka plastika na nekim obrtajima. Inače, automatic je milina!
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
i ne osvrci se na puckanja plastike ili slicno samo vozi i pojacaj muzikumirko015 piše:Samo vozi i uzivaj u predjenim kilometrima!!!

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
proveri menjac i ulje u menjacu, automatici zahtevaju odrzavanje menjaca ....
Ima kome nesmeta puckanje plastike.Ako vlasniku auto to ne smeta,meni jos manje.Vazno je da auto posluzi dobro!!Sve najbolje!
- slobodanV
Hvala svima na lepim željama!
A muziku ne mogu da pojačam pošto je nemam u kolima!
Izgleda da je prethodni vlasnik i kupio auto bez muzike, ima samo crna plastika na mestu kasetofona. A tamo gde su zvučnici, nadam se da ih ima unutra!
Jel zna neko gde u BG da nađem nekog ko prodaje i ugrađuje originalnu muziku? Čuo sam za onog tipa u Lipovici, ali me mrzi da idem do tamo. Hteo bih da mu stavim onaj neki model 6000.
Pozdrav!
A muziku ne mogu da pojačam pošto je nemam u kolima!

Izgleda da je prethodni vlasnik i kupio auto bez muzike, ima samo crna plastika na mestu kasetofona. A tamo gde su zvučnici, nadam se da ih ima unutra!
Jel zna neko gde u BG da nađem nekog ko prodaje i ugrađuje originalnu muziku? Čuo sam za onog tipa u Lipovici, ali me mrzi da idem do tamo. Hteo bih da mu stavim onaj neki model 6000.
Pozdrav!