Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo 1,8TD ozbiljan kvar ili ne

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Mondeo 1,8TD ozbiljan kvar ili ne

Poruka od Mosha » ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:56h

U pitanju je Mondeo 1,8TD sa Endura-DE motorom, simptomi koje ću navesti mi u principu ne smetaju preterano, ali želeo bih vaše misljenje da li oni mogu da ukazuju na ozbiljniji kvar koji bi trebalo blagovremeno sanirati.

1. U pitanju je startovanje. Naime auto pali "normalno" ujutru, i generalno u periodima kada "odstoji" malo duže i neposredno posle gašenja. Medjutim kada je auto ugasen u periodu od recimo 1 do 2 sata kada startujem motor treba mu ~10 sekundi da upali, normalno vergla, normalno se čuje jednostavno mu treba više vremena da "sastavi" i tako je već nekoliko meseci, dakle i kada je bilo dosta toplije i sad blizu nule.

2. Ujutru kada upalim auto i ako ne sačekam da motor "odradi" par minuta nego odmah krenem prvi put kada turbina proradi (ja bar mislim da je tako, kada kazaljka obrtomera pokaže 1200-1300 rpm) auto naglo ubrza kao da sam maltene dao pun gas i onda se smiri i to je to. To se dešava samo prilikom prvog paljenja ujutru, kada u žurbi ne sačekam par minuta pre kretanja.

Ne znam da li ova dva simptoma imaju išta zajedničko, pojavila su se u odprilike isto vreme pa sam laički predpostavio da su povezani.

Hvala unapred, Aleksandar.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Mondeo 1,8TD ozbiljan kvar ili ne

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 6. dec. 2010. u 23:04h

Proveri turbo ventil.
Na bosh pumpi dolazi jedno crno gumeno crevce u donji deo,ckini ga ako ne curi nafta iz njega ispravno je a ako curi moras zamenuti ventil
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Mosha
Kontakt:

Poruka od Mosha » utorak, 14. dec. 2010. u 18:31h

Hm, našao sam jedno gumeno crevce na pumpi, nalazi se na strani pumpe do mene, u donjoj zoni i izlazi iz nekog malog okruglog dela. To crevce je dugačko oko 15cm i isečeno, tj ne ide nikuda. Da li to tako treba ili je majstor bio maštovit ?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » utorak, 14. dec. 2010. u 23:25h

moze slika

Mosha
Kontakt:

Poruka od Mosha » petak, 7. jan. 2011. u 11:16h

Evo slika:

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » petak, 7. jan. 2011. u 13:12h

To crevo ide na metalnu cevcicu koja ide na turbinu.Tvoj auto i nemoze da ide kako treba ako je to crevo skinuto

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“