Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

scorpio 2.0 DOHC

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
koritnacka
Poruka: 9
Član foruma od: četvrtak, 17. dec. 2009. u 20:10h

scorpio 2.0 DOHC

Poruka od koritnacka » subota, 18. dec. 2010. u 02:07h

Ljudi pomagajte, pritisla zima a meni grejanje prestalo da radi... Smrzoh se ziv. Menjao sam dva termostata, sad sam mu metnuo original motorcrafta ali nista... mlako.
A sto je najgore skinem ja ventilator cisto iz radoznalosti a ono hladnjak za grejanje vruc. Svaka pomoc dobro dosla...

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Re: scorpio 2.0 DOHC

Poruka od Deckonja » subota, 18. dec. 2010. u 13:27h

Probaj da ga isperes crevom, tako sto ces u ulaz malog hladnjaka pustiti vodu da procisti prljavstinu koja se vremenom natalozila.
Skini creva koja idu do i od hladnjaka grejanja i uradi gore navedeno.

koritnacka

Poruka od koritnacka » subota, 18. dec. 2010. u 20:03h

probao danas, smrzo se ko...ali nisat. Jel neko zna nekog u novom sadu ili okolini a da se razume u ove stvari da mi to odradi kako treba. Nisam strucan sto se popravki tice, ne bi ja to sam

Scorpio 696
Poruka: 1379
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » subota, 18. dec. 2010. u 23:55h

koritnacka piše: A sto je najgore skinem ja ventilator cisto iz radoznalosti a ono hladnjak za grejanje vruc.
- A jel ventilator ispravan duva na 1,2,3? - ako radi samo na 3 onda je reostat a ako ne duva uopste svasta od osiguraca,cetkica do......
- Mali hladnjatk i treba da bude vuc; to je valjda i poenta grejanja.
- Mozda ti nesto iznutra blokira cevi.
- Jel su ispravne komande za podesavanja grejanja?
soferka/noge/sredina/ sve? - moguce je da je sajla otkacena pa je ostalo u zatvorenom polozaju.
Slika

koritnacka

Poruka od koritnacka » nedelja, 19. dec. 2010. u 12:23h

sve je ispravno u tome je i stvar.... stvarno ne znam koji mu je djavo. nisam ja za majstorisanje i ne bi ja to sam da odradim. ko radi, koji servis, majstor da ja to teram tamo...

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » nedelja, 19. dec. 2010. u 13:42h

evo iako nemam pojma o toome ali jedno misljenje lajika ali banalno je sta ces mozda pomogne.
na koju stranu ti vrti ventilator vid budale da kada je neko cacko neje nmestio kontra smer cekicko
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

koritnacka

Poruka od koritnacka » nedelja, 19. dec. 2010. u 16:48h

ventilator dobro vrti, duva unutra kako treba

kazu od srede da ce biti toplije, pa ako nista drugo upustio bi se sam da rastavim tablu. samo mi trema pomoc da mi neko kaze sta trea tamo poskidati, da necupam bezveze bilo sta...jel dovoljno skiniti samo poklopac od table ili moram jos tamo nesto. bojim se, lako je rastaviti i razbucati sve, ali sataviti.... da ne bude posle cekicko

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Poruka od dimges » nedelja, 19. dec. 2010. u 17:21h

A sto je najgore skinem ja ventilator cisto iz radoznalosti a ono hladnjak za grejanje vruc

pa ti si vec skinuo ventilator, valjda si ga probao na 12V , seti se u kom smeru je duvao ?
Poslednja izmena: dimges, na dan ponedeljak, 20. dec. 2010. u 06:52h. Ukupno izmenjeno 1 put.

koritnacka

Poruka od koritnacka » nedelja, 19. dec. 2010. u 19:27h

dimges piše:A sto je najgore skinem ja ventilator cisto iz radoznalosti a ono hladnjak za grejanje vruc

pa ti si vec skinuo ventilator, valjda si ga probao na 12V , seri se u kom smeru je duvao ?
naavno da sam isprobao, ventilator duva unutra kako treba, samo sto duva mlako....a u hladnjak ide vruca voda i on je vruc. mislio prvo da je nesto uglavljeno izmedju hladnjaka i ventilatora ali nista, klapna radi, duva u sve smerove ali dzaba. u sredini iznad radija je najtoplije mlako, ale vec tamo gde duva na bocne prozore hladno skroz....dajte ljudi pomagajte ko boga vas molim. smrznucu se ziv

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 20. dec. 2010. u 05:34h

Nigde nespominjes koji je model jel klima ili bez?
Ako je sa klimom moguce da vakum klapna /prekidac zeza.
Kakav ti je prekidac levi ili desni?
Slika

koritnacka

Poruka od koritnacka » ponedeljak, 20. dec. 2010. u 06:30h

bez klime je

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 20. dec. 2010. u 07:01h

Ok.
Za pocetak proveri kako su povezana creva na pumpi za vodu.
Nema neke razlike (Kazu da je to da smanji sum u kabini) ali pogledaj da creva nisu negde savijena .
Slika
Evo i kako se skida ( moguce je skinuti gornji deo nezavisno od donjeg) mada ako vec planiras da rasturas savetujem i gornji i donji
jer je lakse raditi sa obe strane.
Slika Slika
Prvo se skida ram od km/sata 4 srafa (jako krhka plastika barem kod mene)
na rubovima imaju zabice lavo i desno samo polako svuces.
Onda skines ove resetke za duvanje levu malu i desnu veliku one ce ti otkriti sve stafove gornje ili donje zavisi sta ti treba.
Auto ostavi negde gde vrata mogu biti sirom otvorena za bocne srafove.
Deo ispod volana ima od dole 1 ili 2 srafa nesecam se tacno ali nije tesko skinuti
a donji deo kod suvozaca je malo komplikovan prvo moras kasetu skinuti skroz ili samo dva nosaca i poleci je da visi.
Ispod kasete ima dosta srafova da se skine neznam tacno ali ako vec to budes radio polako cimanje ce ti kasti jel ostao jos koji sraf.
Dva srafa su ispod pepeljare a jos dva su tu ali oni su za plasticni ram koji drzi sve te poklopce to netreba.
Ako imas naslon za ruku i njega treba odvrnuti i pomeriti 2-3 cm nazad da bi donji poklopac mogao da se izvuce.
Recimo da si sve to poskidao sledece je proveriti plasticne cevi za razvod vazduha.
Skidaju se na klik i uzljebljene su ali se jako tesko vracaju (ako je neko to radio pre tebe eto moguceg uzroka)
Kada se one skinu nije lose oprati ih jer nema sta nema u njima.
A onda pogledas raskupusan auto i lagano sklapas.
Kada se skida gornji deo (dises polako poklopac i polako sve izvlacis /kada se vraca ove zabice metalne sto idu do soferke treba prve uglaviti (treba da klikne))
Slika
Slika

koritnacka

Poruka od koritnacka » utorak, 28. dec. 2010. u 10:16h

Nisam jos uspeo da sredim ovo moje cudo. imam jos jedno pitanje. jel u mali hladnjak ulazi stalno vruca voda ili ima neki ventil ko kod nekih da zatvara dotok tople vode kad grejanje ne radi tj. kad je stavljena ta poluga na hladno. gledao sam malo u haynesov manual tamo se pominje neki heater coolant valve pa da slucajno nije to

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » utorak, 28. dec. 2010. u 16:06h

Cuo sam za taj ventil ali ga nenadjoh kod mene.
Kod mene na relaciji motor m.hladnjak su samo dva creva nista vise .
Sto bi u prevodu bilo stalno je vruca/topla voda u njemu.
Slika

koritnacka

Poruka od koritnacka » utorak, 28. dec. 2010. u 19:18h

tako i kod mene barem tako vidim tu od motora...a ni u heynu nema nikakve slike ili bilo cega

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » utorak, 28. dec. 2010. u 22:28h

Kad prebacujes sa rucicom toplo/hladno da li se cuje nesto?
Kod mene se cuje neki tup zvuk kada prebacim skroz na hladno (kao da je nesto otvoreno zatvoreno)
Slika

koritnacka

Poruka od koritnacka » četvrtak, 30. dec. 2010. u 19:02h

cuje se i kod mene. kad sam skinuo ventilator, vidi se ona klapna sto preusmerava topli/hladni vazduh, to se ona cuje. ima na obodu neki fini sundjer. inace nova situacija, na noge i soferku duva relativno toplo, ali kad stavim na sredinu skroz ladno. ovo moje cudo ce mi pojesti zivce, cekam samo da prodju praznici, i odmah ga rastavljam...ako u medjuvremenu ne nadjem majstora da mi to odradi a dotle cu da se srmzavam

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“