paljenje focus
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 83
- Član foruma od: nedelja, 5. dec. 2010. u 14:35h
paljenje focus
evo danas mi se prvi put desilo da nije zapalio otprve, napominjem da je bilo
oko -13. Šta se dešava, Zavrti dva-tri puta i onda kao da će uvatit ali se samo
motor strese i ništa. Nakon pet-šest pokušaja je zapalio i normalno radio, skroz mirno
i dalje je palio bez problema, grijači akumulator i svi filteri ( osim za zrak) sve je to novo
Trebam li se zabrinjavati? Focus je tdci 2002.
ako ima ko iskustava nek se javi
hvala
oko -13. Šta se dešava, Zavrti dva-tri puta i onda kao da će uvatit ali se samo
motor strese i ništa. Nakon pet-šest pokušaja je zapalio i normalno radio, skroz mirno
i dalje je palio bez problema, grijači akumulator i svi filteri ( osim za zrak) sve je to novo
Trebam li se zabrinjavati? Focus je tdci 2002.
ako ima ko iskustava nek se javi
hvala
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: paljenje focus
Greji dva puta pre nego sto kresnes i za 2-3 sekunde bi trebalo da upali,ipak je to velika hladnoca. Mozda su oslabeli grejaci
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 83
- Član foruma od: nedelja, 5. dec. 2010. u 14:35h
pa i grijem tako a grijači su potpuno novi
- knandi
- Poruka: 11
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 22:26h
Moj isto pali iz 2-3 puta,al nisam zabrinut,tesim se da je to od zime,uradi kako Nesa kaze gears
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9929
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
kad si montirao akumulator?
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- rile
- Poruka: 132
- Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h
Meni je ovaj nesin savet pomogao. Pre sam samo dao kontakt i onda okrenem kljuc i on vergla i nece iz prve da upali kad je jako hladno ali iz druge hoce. A sad dam jednom kontakt i upali se grejac, onda ugasim i opet dam kontakt da se upali grejac i onda upalim iz prve.
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
to dva puta grejanje pomaze ali samo ako je akumulator dobar...jer ako nije on ga izvuce pa posle vergla zbog akumulatora.
probaj ako nece tako da pali ti ga ugrej jednom i daj da zavergla 2-3sec i onda ugasi pa ponovo ugrej i drzi dok ne upali(ali ovo treb da potvrdi neko od majstora da li se sme raditi)
pa koliko su vasi presli kada tako lose pal? jel svaki put upale?
jos nesto jel znate da ne cekate lampica da se ugasi nego rele da kvrcne.
probaj ako nece tako da pali ti ga ugrej jednom i daj da zavergla 2-3sec i onda ugasi pa ponovo ugrej i drzi dok ne upali(ali ovo treb da potvrdi neko od majstora da li se sme raditi)
pa koliko su vasi presli kada tako lose pal? jel svaki put upale?
jos nesto jel znate da ne cekate lampica da se ugasi nego rele da kvrcne.
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- rile
Ne znam sta je to lose kad se na -10 i amortizeri zalede a ne motor i nafta u njima. Kao evro dizel se ne ledi al to ne vazi za ovaj nas sugavi pomesan sa vodom. Ej pa ako oni stavljaju vodu u mleko da bi napravili vise sira i jogurta, sto ne bi i u benzin ili dizel.
- macaneli
- VIP
i moj isto kad je hladno malo se muci na prvo verglanje,akumulator dobar zeleni se lampica jos,ali ( to sto malo fali,to devojci srecu kvari ),odem kod elektricara u ovlasceni bosch servis i proverih kumulator,ima snage 39%!!!Narucen novi,ceka se da stigne,tako da sve polazi od akumulatora...
- knez91
-
da ima vode ne verujem jer ne bi auto isao normalno ....
a da mrzne tesko to su samo price.......
pa prvo pogledaj grejace pa akumulator alanser ali pre svega izmeri kompresiju da vidis da li se isplati ist raditi....
ali ako oni pale a malo duze vergla pri prvom paljenju(4.5sec) ja tunebi nista dirao sada kako ko hoce......
a da mrzne tesko to su samo price.......
pa prvo pogledaj grejace pa akumulator alanser ali pre svega izmeri kompresiju da vidis da li se isplati ist raditi....
ali ako oni pale a malo duze vergla pri prvom paljenju(4.5sec) ja tunebi nista dirao sada kako ko hoce......
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Mora te da razlikujete 1.8 td i 1.8 tddi ili tdci.
1.8 td ima problema sa kompresijom i potrebno je meriti i to je jedan razlog sto nece da pale
1.8 tdci ili tddi jos niko nije radio generalku zbog kompresije vec zbok faktora zvani vozac.Ovi motori nece da pale zbog nedostatka struje,dizni ili grejaca
1.8 td ima problema sa kompresijom i potrebno je meriti i to je jedan razlog sto nece da pale
1.8 tdci ili tddi jos niko nije radio generalku zbog kompresije vec zbok faktora zvani vozac.Ovi motori nece da pale zbog nedostatka struje,dizni ili grejaca
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- rile
A ne razumem vas sta tu nije uredu i sto nece da pali? Moj primer, do 0 stepeni upali iz prve. Cim padne minus, kad ga koristim svaki dan s tim da sam mlad i da ga koristim za zajebanciju i to 20km na dan, upali isto da vergla 2 puta. A cim ostane 2 dana napolju na -10, i treci dan nece da upali iz 3 4 verglanja, mislim da je to skroz uredu. Cak nece ni prozor normalno da mi otvori a ne da upali(isprazni se akumulator verovatno od stajanja). A s tim da ja pojma nemam ni u kakvom je stanju akumulator jer ni ne pise nista, samo skroz siv i made in eu.
A imam i jedno pitanje za dragomira ili ako jos neko zna. Primetio sam da kad upalim auto naravno bez gasa, ako pustim kvacilo, moram ja malo da dodajem gas jer je ipak hladan a kad stisnem kvacilo, kao automatski sauk i on sam digne obrtaje do 1 i onda za nekoliko sekundi spusti na 700 ili tako nesto. Jel to normalno posto mislim da jeste?
A imam i jedno pitanje za dragomira ili ako jos neko zna. Primetio sam da kad upalim auto naravno bez gasa, ako pustim kvacilo, moram ja malo da dodajem gas jer je ipak hladan a kad stisnem kvacilo, kao automatski sauk i on sam digne obrtaje do 1 i onda za nekoliko sekundi spusti na 700 ili tako nesto. Jel to normalno posto mislim da jeste?
- knez91
-
ok. nisam to znao 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
LOakse motor okrece kada se stisne kvacilo zato sto je gusto ulje u menjacurile piše:A ne razumem vas sta tu nije uredu i sto nece da pali? Moj primer, do 0 stepeni upali iz prve. Cim padne minus, kad ga koristim svaki dan s tim da sam mlad i da ga koristim za zajebanciju i to 20km na dan, upali isto da vergla 2 puta. A cim ostane 2 dana napolju na -10, i treci dan nece da upali iz 3 4 verglanja, mislim da je to skroz uredu. Cak nece ni prozor normalno da mi otvori a ne da upali(isprazni se akumulator verovatno od stajanja). A s tim da ja pojma nemam ni u kakvom je stanju akumulator jer ni ne pise nista, samo skroz siv i made in eu.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- rile
Hvala. Dajte ljudi neki topic da svi hvalimo dragomira, stvarno covek extra zna i gubi vreme na nas. Trebao da bi da pocne da naplacuje znanje kao advokat, pitas advokata za pravni savet od 5 reci i kaze prvo 50evrica pa ti kazem. A mi coveka eksploatisemo a nista mu ne dajemo.
- macaneli
- VIP
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... ica#p72548rile piše: Dajte ljudi neki topic da svi hvalimo dragomira, stvarno covek extra zna i gubi vreme na nas.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- rista
- Poruka: 123
- Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 14:21h
- knez91
-
manite se vi diploma i evrica sklopite dogovor sa njim za svaku informaciju 1kg pecene jagnjetine
ja mu vec onda dugujem jedno malo jagnje vid budale

ja mu vec onda dugujem jedno malo jagnje vid budale