Odovara li anlaser
Moderator: Dragomir
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
Odovara li anlaser
Stara tema - ANLASER!
Famozna sprava mi pravi muku već 2 godine! Jedan polovni (iz Železnika) nije izdržao prošlu zimu. Drugi (polovni) riknuo letos! Treći (opet polovni) remontovan, stavljen novi starter (ali se ne sećam da su mu četkice menjane) me sad izdaje. Kod verglanja (kada malo duže držim ključ) hoće da "preskoči". Ispusti neki zvuk sličan struganju metala o metal (tada ne vergla), pa opet počne da vergla i tako u krug. Naravno, kad je motor topao ili kad auto nije parkiran duže od 2-3 sata kresne iz prve.
Cenim da je vreme za remont ili zamenu!
Naišao sam na polovni anlaser od Mondea 2.5 V6 pa me interesuje da li on odgovara za mog Mondea 1.8 TD MK1?
Ako znate nekog dobrog majstora za remont anlasera na NBG-u ili u Zemunu bio bih zahvalan za preporuku!
Famozna sprava mi pravi muku već 2 godine! Jedan polovni (iz Železnika) nije izdržao prošlu zimu. Drugi (polovni) riknuo letos! Treći (opet polovni) remontovan, stavljen novi starter (ali se ne sećam da su mu četkice menjane) me sad izdaje. Kod verglanja (kada malo duže držim ključ) hoće da "preskoči". Ispusti neki zvuk sličan struganju metala o metal (tada ne vergla), pa opet počne da vergla i tako u krug. Naravno, kad je motor topao ili kad auto nije parkiran duže od 2-3 sata kresne iz prve.
Cenim da je vreme za remont ili zamenu!
Naišao sam na polovni anlaser od Mondea 2.5 V6 pa me interesuje da li on odgovara za mog Mondea 1.8 TD MK1?
Ako znate nekog dobrog majstora za remont anlasera na NBG-u ili u Zemunu bio bih zahvalan za preporuku!
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Odovara li anlaser
To sto ti se cuje je bendiks verovatno, kad ti neko preporuci elektricara idi pa sredi to ne bi trebalo da je previse skupo. Ja bih ti preporucio elektricara ali nije ti blizu, posto je kod mene u kraju.
Fiesta!!
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Odes lepo u subotu na buvljak i kupis sve novo,bendix,automat,cetkice,biksne,kostace te sve oko 20eur,bar sam ja toliko platio prosle godine i sam sam ga remontovao,nista preterano komplikovano,a dobijes nov anlaser,a verovatno si natrcao na moj oglas,ja prodajem od benzinca 2.5 v6 jeftino samo da mi se ne vuce po podrumu...
- adam
Ehej, 'de si (bivši) komšo!
Slažem se da bi to bilo dobro rešenje, ali mi 2 "sitnice" kvare naum:
- nemerem da upalim auto i da odem do buvljaka (a sa NBG-a baš i nije najlakše doći do B.Potoka)
- mnogo zeznuto bez kanala i alata to izvesti (mora da se skida donji nosač motora - gledao sam 2 puta kako mu to rade majstori - muka živa!)
Uzgred, morao bih da skinem stari i poskidam delove i da ih nosim sa sobom da ne bih kupio pogrešne (to sam već doktorirao), a to opet vraća na tačku 2...
Pitaću Gorana koliko košta novi...
Btw, taj tvoj anlaser meni ne odgovara, jel da?
Slažem se da bi to bilo dobro rešenje, ali mi 2 "sitnice" kvare naum:
- nemerem da upalim auto i da odem do buvljaka (a sa NBG-a baš i nije najlakše doći do B.Potoka)
- mnogo zeznuto bez kanala i alata to izvesti (mora da se skida donji nosač motora - gledao sam 2 puta kako mu to rade majstori - muka živa!)
Uzgred, morao bih da skinem stari i poskidam delove i da ih nosim sa sobom da ne bih kupio pogrešne (to sam već doktorirao), a to opet vraća na tačku 2...
Pitaću Gorana koliko košta novi...
Btw, taj tvoj anlaser meni ne odgovara, jel da?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- adam
Story of my life!
Hvala Gagi!
Nego, da nisi nadonosio onomad iz Kine kojekude i koje anlasere
?
Zadnji put nisi imao pa si me poslao u Železnik, pa reko', da nemaš sad možda nove?
Hvala Gagi!
Nego, da nisi nadonosio onomad iz Kine kojekude i koje anlasere

Zadnji put nisi imao pa si me poslao u Železnik, pa reko', da nemaš sad možda nove?
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Nemoj ni da razmisljas o novom,to ti je poprilicno skupa stavka,par stotina jevreja..... war
- adam
Uhhhh, toliko jevreja odjedared je mnogo :-)))
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- adam
Hvala Gagi! Držaću se remonta :-(
- dusanfordmk3
- Poruka: 48
- Član foruma od: sreda, 17. nov. 2010. u 21:07h
Majstor Pakleni tj.Misa Pastroviceva na kraju. Pored ulaza u hipodrom zanatski centar. moja preporuka radio mi je na 2 automobia anlaser i nisam imao problema. Mozes se pozvati na mene, setice se,reci Dusan, vozio je stila sad vozi mondea karavana 0653550081 Misa
Najavi se dan ranije
pozz
P.S.Imam jos jednog,Saleta, elektricar je kod plavog mosta ali mi je on vise za elektroniku
Najavi se dan ranije
pozz
P.S.Imam jos jednog,Saleta, elektricar je kod plavog mosta ali mi je on vise za elektroniku
ford se ne kvari, on samo zahteva pažnju!!!
- adam
Hvala Dušane! Will try!