Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

K GLAVA :)

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Sava Ford
Poruka: 291
Član foruma od: utorak, 14. sep. 2010. u 17:00h

K GLAVA :)

Poruka od Sava Ford » utorak, 14. dec. 2010. u 15:36h

ee pozdrav svima drugari :) imam par pitanja. citao sam dosta o k glavama ovde na forumu,ali da vas pitam opet xD presao sam da vozim na benzin. Znaci zbog klapne od plina u onom crevu,auto je na benzinu trokirao kada se lupi gas do kraja. Od 1000 obrtaja do 2000 trokira i onda kao krene da ubrzava. Kaada se polako ubrzava onda ide ok. Onda sam ja danas,evo sada,skinuo klapnu i taj dodatak od plina i stavio kako treba da bude. Da.ono crevo od k glave mi je sada malo krace,ali sam ga nabio i stego :) nadam se da nije problem sto je sada to revo za 3 cm krace. Inace nije nategnuto. Stoji ok. I sada kada sam skinuo,radi prelepo na leru,u voznji,znaci stvarno super. Jedino sto kada lupim gas od nule,blago,skoro neprimetno se oseti kao da zatrokira. Inace kada ubrzava,gotovo se i ne oseti. Oseca se ogromna razlika sada na benzinu nego na plinu. Isao sam do autoputa,do vrcina. Zgazio sam ga 180 na ravnom. Znaci ide lepo. Samo me buni sto to malo trokira. Sto se tice struje,sve je u fullu. :)
SlikaSlika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: K GLAVA :)

Poruka od Markedjani » utorak, 14. dec. 2010. u 15:44h

Što znači ostaje u pitanju samo dovod goriva ili senzori...

L.sonda,dizne zaprljane,pumpa oslabila (treba joj vremena da nabije potreban pritisak pri punom gasu),filter za gorivo... šta znam... obrati pažnju generalno na stanje benzinskog sistema.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Sava Ford

Poruka od Sava Ford » utorak, 14. dec. 2010. u 15:49h

mare,hvala ti na odgovoru. Znas sta sam zaboravio reci,da ja filter benzina nisam nikada menjao,ali ga nisam vozio vise od 2000 km na benzinu,ni toliko. Znaci mogaobih da zamenim taj filter,za dizne nznm u kakvom su stanju,a za pumpu,sta znam,ona radi kako treba,cuje se i to.. Ali ko zna mozda je i ona oslabila. Dali znas kako tu pumpu da proverim > Mislis na onu ispod auta?
SlikaSlika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 14. dec. 2010. u 16:05h

Zameni filter slobodno... neće ništa da mu škodi.

Da,mislim na tu pumpu... ne znam kako je kod K-glave ali na EFI-ju ima na fuel railu priključak za manometar da izmeriš pritisak goriva koji dolazi do dizni... mada tu ne možeš da izmeriš baš precizno koliko bar-a baca pumpa pri punom opterećenju ;)

Ali ubedljivo najbolji način za proveru pumpe jeste da se nakači na tester za pumpu,injectore... skine se pumpa za gorivo,nakači se na taj uređaj i potopi u kadu... sa tim uređajem pojačavaš i smanjuješ pritisak pumpe i gledaš da li drži potreban pritisak za ispravan rad... nemaju svi majstori to čudo.

Dizne probaj da odneseš na ultrazvučno čišćenje ;)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 15. dec. 2010. u 10:33h

Filter mozes da zamenis preventivno ali ako nemas para moze da saceka,na filteru obavezno nove bakarne podloske ili ima da curi. Ako auto ide dobro,pumpa je dobra ne brini.

Ono sto je kod tebe problem su dizne. One su mehanicke i ne ciste se ultrazvucno,samo ces da bacis pare i napravices jos gore...Samo zamena pomaze sa polovnom na otpadu(oko 15e)

Turiraj auto malim gasom tako da trokira neko vreme,zatim skini svecice i uporedi. Ona koja je garava ta dizna je neispravna i mora da se zameni. Diznu zamenis sam kljucevima 8 i 14. Pozz
Poslednja izmena: Neša, na dan nedelja, 17. jul 2011. u 00:20h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 15. dec. 2010. u 11:11h

Filter neka zameni obavezno.
To niko ne menja a već posle 100.000 iz njega ispada mrtvo životinjsko carstvo.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 15. dec. 2010. u 16:32h

Menjao sam skoro rezervoar i ocekivao prljavstinu i rdju,medjutim on je posle 22g cist kao suza! Filter za gorivo je posle 1g i 15000km cist kao suza tako da planiram da mu produzim interval zamene na 30000km ;)

E filter vazduha mi je posle pola godine pun prasine,a tek na Focusu sve pocrni od prasine!
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 15. dec. 2010. u 16:37h

Ma ja bih filter ipak zamenio, iako se ne vidi prljavstina okom. Nije to neki veliki trosak, jedino ako je komplikacija da se zameni...
Fiesta!!

Sava Ford

Poruka od Sava Ford » četvrtak, 16. dec. 2010. u 12:46h

Nesa piše:E ovako: Filter mozes da zamenis preventivno ali ako nemas para moze da saceka,na filteru obavezno nove bakarne podloske ili ima da curi. Ako auto ide dobro,pumpa je dobra ne brini.

Ono sto je kod tebe problem su dizne. One su mehanicke i ne ciste se ultrazvucno,samo ces da bacis pare i napravices jos gore...Samo zamena pomaze sa polovnom na otpadu(oko 15e)

Turiraj auto malim gasom tako da trokira neko vreme,zatim skini svecice i uporedi. Ona koja je garava ta dizna je neispravna i mora da se zameni. Diznu zamenis sam kljucevima 8 i 14. Pozz

Neso hvala ti na savetu :)) ajde bas probacu to sa diznama i svecicama,samo da prezdravim,nesto sam se raxboleo. Pa kazem,170.180 bez problema ubrzava :) Hvala i ostalima na savetima :) Nadam se da su samo dizne i nista drugo. Jer auto kad upalim ujutru,bas lepo radi,sam regulise gas,posle samnji,ma milina slusati ga :D samo to malo na pocetku se oseti da trokria :D
SlikaSlika

WoaX
Poruka: 2
Član foruma od: subota, 18. dec. 2010. u 01:15h

Poruka od WoaX » subota, 18. dec. 2010. u 03:02h

Imao sam i ja taj problem, na malom gasu od 1000 do 2000 obrtaja on stuca,cima,trokira neznam ni ja sta sve radi.Tresem se unutra ko baba u autobus.A kad prebaci 2000 on ide kao lud a i trosi tad jos ludje oko 20 litra.2 godine nije paljen na benzin.I odem ti ja do majstora,opicen lik sto posto ali doktor za automobile.Kaze mi covek mora da se presteluje K glava,ista ona za koju su mi svi rekli da nesme nista da se dira.Od tad auto radi kao satic.

Sava Ford

Poruka od Sava Ford » subota, 18. dec. 2010. u 14:30h

Moguce brate i da je to u pitanju. Imam ja ovde super majstora u kraju,pa cim prezdravim idem kod njega ;) Msm ja isto znam da nastelujem k glavu i par puta sam stvarno to uspesno odradio,ali izgleda da za ovu moju bas treba precizan sluh i ruka :D Pozz
SlikaSlika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“