Eskort 1.6 16V '97 vergla a ne pali?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: subota, 20. nov. 2010. u 15:55h
Eskort 1.6 16V '97 vergla a ne pali?
I kao sto sam naslov kaze. Pumpa se ne cuje. Relej za pumpu je ispravan i dobija struju. Jedan od dva velika releja u sredini, sa pet konektora, se cuje da cakće kao da pokusava da spoji neki bimetal. Kad dam kontakt čujem ga jednom pa zatim posle sekund još jednom. Posle nekog vremena odradi isto. Da li imam struje na pumpi neznam jer nisam pronašao pumpu. I da u pitanju je karavan. Osiguraci su ispravni. Ovo se desava već četvrti, peti put ali je upalio sam posle nekog vremena.
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Re: Eskort 1.6 16V '97 vergla a ne pali?
Pumpa ti je ispod zadnje sediste,sa desne strane.Podigni sediste,pa ces naci.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
-
Kvar jos uvek nije resen. Dosao sam do racunara, ustvari elekricar dosao do toga da je mozda racunar. Prodje sve provere i dodje do motora i tu stane. Ponekad zazeli da upali i naravno upali i zatim posle nekog vremena opet isto. pumpa se ne cuje i nema struje na pumpi. Iz table sa osiguracima izlazi struja do racunara. Postoji li nacin da se proveri racunar ili kako se to god zove na autu? Koliko kosta otprilike racunar?
- Reppa
- Kontakt:
Probaš tako da staviš drugi računar.Ja prodajem računare za 25evra,ali nemoj kupiti dok nisi 100% siguran da je računar u kvaru.Pozajmi od nekog,ugradi,pa videćeš dali kvar rešen ili nije.
-
To i pokusavam ceo dan pa ako neko ima...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ja cenim da je kod tebe kvar u kutiji sa osiguračima.
A i treba proveriti samu pumpu... možda je umrla.
A i treba proveriti samu pumpu... možda je umrla.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Nebih rekao. Kad se to desi struje ima na osiguracima i na releju za pumpu. Na samoj pumpi nema. Kako majstor kaze ne otvara dizne, ma sta mu to znacilo i ne prolazi provera motora, proveri abs i tu stane i koliko se secam nece da ugasi lampicu za airbag. Problem je sto sam djak pesak i najblizi kompjuter koji mogu da uzmem na probu je 50 km od mene.
U poslednje vrme sam razmisljao o zameni, mozda je cuo pa resio da za*ebava
U poslednje vrme sam razmisljao o zameni, mozda je cuo pa resio da za*ebava

- Reppa
- Kontakt:
Odakle si?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Kako je majstor utvrdio da ne otvara dizne ako ne radi pumpa ?
Pumpa za gorivo nije vezana za ECU... nego za osiguračku kutiju tačnije za relej za pumpu... ako tu ima struje onda mora da ima i na pumpi osim ako ima prekid u instalaciji od releja do pumpe.
Probaj nađi pumpu i njene kontake... uzmi jedan akumulator bilo kakav čisto da ima malo struje u njemu... raskači kontakte sa pumpe i sa dve žice spoj akumulator i pumpu i naravno proveri hoće li da proradi pumpa tj da zuji čisto na sekund-dva
Ako zuji znači imaš probleme sa instalacijom samom... ako ne zuji onda znaš šta ti je činiti.
Mislim čisto da se ne cimaš da menjaš ECU kad je to poslednja stvar koja će da crkne... osim ako ga je napala voda
Pumpa za gorivo nije vezana za ECU... nego za osiguračku kutiju tačnije za relej za pumpu... ako tu ima struje onda mora da ima i na pumpi osim ako ima prekid u instalaciji od releja do pumpe.
Probaj nađi pumpu i njene kontake... uzmi jedan akumulator bilo kakav čisto da ima malo struje u njemu... raskači kontakte sa pumpe i sa dve žice spoj akumulator i pumpu i naravno proveri hoće li da proradi pumpa tj da zuji čisto na sekund-dva

Ako zuji znači imaš probleme sa instalacijom samom... ako ne zuji onda znaš šta ti je činiti.
Mislim čisto da se ne cimaš da menjaš ECU kad je to poslednja stvar koja će da crkne... osim ako ga je napala voda

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Ja sam imao slican problem,prvo sto sam pekontrolisao bio je dzek koji ide na pumpu.Kada meris napon na njemu daje prave vrednosti ali kad ga vratis na pumpu zbog loseg kontakta smanjuje napon i pumpa nema dovoljno snage da okrene,skupio sam kontakte na dzeku i resio prvi problem.
Drugi problem je bio sto je pre mene neko vozio na rezervi jer je imao plin pa je pumpa povremeno radila na suvo i prilikom paljenja pumpa se cuje kako nabije pritisak i kad trebe da upalis on samo vergla jer se od zagrevanja propeler na rotoru izdeformisao i cas vrti a cas zaglavi.I to sam uspeo da resim teskom mukom tako sto sam skinuo pumpu,ubacio je u kofu s vodom i pustao da radi pa kad zaglavi mrdaj rotor,prskaj wd sprej dok nije obrusila sve neravnine i deformitete.Sada radi i ne pravi probleme.
Drugi problem je bio sto je pre mene neko vozio na rezervi jer je imao plin pa je pumpa povremeno radila na suvo i prilikom paljenja pumpa se cuje kako nabije pritisak i kad trebe da upalis on samo vergla jer se od zagrevanja propeler na rotoru izdeformisao i cas vrti a cas zaglavi.I to sam uspeo da resim teskom mukom tako sto sam skinuo pumpu,ubacio je u kofu s vodom i pustao da radi pa kad zaglavi mrdaj rotor,prskaj wd sprej dok nije obrusila sve neravnine i deformitete.Sada radi i ne pravi probleme.
-
Da krenem sa odgovorima.
Stavio sam na profil da sam Iz Beograda, nadam se da cu uskoro postaviti i fotografiju automobila.
Nisam mogao da dojem do prikljucka na samoj pumpi. Otvor je malo pomeren, vec je neko pisao o tome. Izgleda da ce da radi brusilica. Ali sam probao na samom kablu. Da dodam da nebaca ni varnicu. Sutra ce majstor probati direktno da dovede stuju na pumpu pa cemo da vidimo sta se desava. U krajnjem slucaju da izvucem instalaciju od releja do pumpe?
Koliko sam gledao postoji, sad da ne lupam naziv, nesto sto meri pritisak goriva. Ako vec meri pritisak znacai da moze i da iskljuci pumpu ako je veci pritisak. Prvo sam vozio Juga pa postao majstor za juga, pa askonu pa ... nije dzabe Henri rekao da je najbolji nov auto.
Stavio sam na profil da sam Iz Beograda, nadam se da cu uskoro postaviti i fotografiju automobila.
Nisam mogao da dojem do prikljucka na samoj pumpi. Otvor je malo pomeren, vec je neko pisao o tome. Izgleda da ce da radi brusilica. Ali sam probao na samom kablu. Da dodam da nebaca ni varnicu. Sutra ce majstor probati direktno da dovede stuju na pumpu pa cemo da vidimo sta se desava. U krajnjem slucaju da izvucem instalaciju od releja do pumpe?
Koliko sam gledao postoji, sad da ne lupam naziv, nesto sto meri pritisak goriva. Ako vec meri pritisak znacai da moze i da iskljuci pumpu ako je veci pritisak. Prvo sam vozio Juga pa postao majstor za juga, pa askonu pa ... nije dzabe Henri rekao da je najbolji nov auto.
- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Postoji regulator pritiska ali on ne gasi pumpu vec visak goriva vraca u rezervoar.
Na kablovima mozes da imas napon ali ja pricam o kontaktima na dzeku koji dolazi na pumpu.Ti ces probati pumpu direktno i ona ce raditi kao sto je i meni radila ali kad vratis dzek ma nju nece.Ja sam merio napon i na osiguracu,i na zastitnom prekidacu i svuda je napon bio dobar cak i na kraju dzeka ali ponavljam zbog losih razlabavljenih kontakta na samom dzeku napon nije bio dobar na pumpi.
Na kablovima mozes da imas napon ali ja pricam o kontaktima na dzeku koji dolazi na pumpu.Ti ces probati pumpu direktno i ona ce raditi kao sto je i meni radila ali kad vratis dzek ma nju nece.Ja sam merio napon i na osiguracu,i na zastitnom prekidacu i svuda je napon bio dobar cak i na kraju dzeka ali ponavljam zbog losih razlabavljenih kontakta na samom dzeku napon nije bio dobar na pumpi.
-
Nismo se razumeli nemam napon u samom kablu.
-
U pravu ste bili tabla sa osiguracima, i to po drugi put.