Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ogrebotina od ključa?!!!!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
zx3
Poruka: 297
Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h

Ogrebotina od ključa?!!!!

Poruka od zx3 » sreda, 1. dec. 2010. u 13:50h

Malo pre ćale išao do bolnice i neko mi je zarezao ključem od vrata do zadnjeg točka. Ne daj bože da sam ga video ili da znam ko je, inače se ne nerviram lako, i ne svađam se sa ljudima i nisam nasilan ali toliko sam se iznervirao da neznam šta bih mu uradio.
Nego jel može neko da mi kaže jel mu ima leka, osim farbanja, i jel se nekom nešto slično desilo da znam šta da radim.
Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.

fordoni
Poruka: 200
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 21:24h

Re: Ogrebotina od ključa?!!!!

Poruka od fordoni » sreda, 1. dec. 2010. u 14:10h

Verovatno je zarez dubok,u tom slucaju samo farbanje.Znam jer se i meni isto to dogodilo.A isto tako znam sta bih uradio da sam video tu osobu ali bez nasilnih postova thumbsuph

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » sreda, 1. dec. 2010. u 14:12h

Ja sam pokusavao razne varijante i jedino sto sam uspeo je da napravim da se ne vidi bas iz aviona.
Mislim da je jedino resenje farbanje
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 1. dec. 2010. u 14:48h

Ja mislim da ako ti vizuelni aspekat nije primaran, da mozes da prodjes sa onim stick-om ili kako ga vec zovu, mala bocica farbe koju uzmes na osnovu tvog broja sasije, i onda zamazes tu straftu pa ispoliras kad se osusi koliko-toliko. To je ona varijanta sto boki kaze da se ne primeti iz aviona, ako si picajzla iznerviraces se svaki put kad budes dosao do auta.
Strasno sta radi ljubomora... Desavalo se i meni doduse ne bas skoro, znam kakav je osecaj.
Fiesta!!

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Poruka od dimges » sreda, 1. dec. 2010. u 19:28h

meni su 2x ogrebali haubu, (akrilna je farba) ; prvi put sam zastitio s kokoshjim perom i malo boje, pre toga ocistio acetonom... ima na Top Shopu onaj stick, navodno univerzalan za sve boje a dobar i za metalici za akril... medjutim dodje 33eura.. drugu put nisam imao boje pa sam upotrebio lak za nokte.. uopste se ne nerviram, zasticujem samo da ne hrdja.. a haubu zna i macka noktima da ogrebe... proshli auto je bio metalik, tu su mi 2x rajsnom uradili dublje ogrebotine.. a nije ljubomora, mislim da je izliv besa na autima koji mu naidju, a ima i nervoza zbog nemanja parking mesta i ispoljavaju onim parkiranim.. ne vredi i da imash svedoke, to je sitna shteta ne podleze krivucnom gonjenju... cak i da ti je auto full Kasko, pa i da uhvate grebatora kompanija ga nece tuziti.. olaksanje

zx3

Poruka od zx3 » sreda, 1. dec. 2010. u 20:50h

Hvala vam ljudi na odgovorima, čitam vaše postove pa mi je nekako lakše. Kad god prođem pored auta kuva mi se u stomaku. Nisam picajzla, ali je ipak to nov auto i baš mi smeta. Razmišljao sam i reparacija tipa da se sanira samo ogrebotina pa da se polira nije to to, razgovarao sam sa farbarom danas, kaže čovek videće se šta god da mu radimo. Da farbam celu stranu mislim da je to suludo i skupo raditi na novom autu samo zbog ogrebotine. Mislio sam da nalepim neku nalepnicu samo preko ogrebotine pa da napravim neku foru da to lepo izgleda, ne može, jer ogrebotina ide ukoso pa bi nalepnica trebala da bude široka i to opet neće lepo da ispadne. Zadnja mi je opcija da ceo auto prelepim folijom i da uradim belu , to je boja koju sam i hteo ali nije bilo Focusa u toj boji na lageru, a i da auto zaštitim od daljih oštećenja. Ne znam, razmišljam, još sam pod utiskom od danas jutro je pametnije od noći pa ću da vidim ovih dana šta ću da radim. Hvala svima na podršci.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 1. dec. 2010. u 21:29h

zasto ne probas da napravis original boju u farbari, neki mali set najmanje sto prave, i da polako cetkicom popunis ogrebotinu, ja sam tako uradio, i posle ispolirao, meni se cak nije primecivalo i bez poliranja, najmanji set je oko 1200 dinara, samo razmuti pola od toga dela sto dobijes ostalo sacuvaj, za nedaj boze.....

zx3

Poruka od zx3 » sreda, 1. dec. 2010. u 21:51h

I o tome sam razmišljao pošto sam pre sklapao makete , pa mi idu te precizne i pipave stvari od ruke, da uzmem samo onu original bočicu sa original bojom i sa lupom i najfinijom četkicom popunim ogrebotinu pa onda poliranje. Još motam sve kombinacije po glavi. Digao sam frku kao da mi je havarisan ceo auto.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 1. dec. 2010. u 23:39h

ja sam haubu farbao, ali ajde da probam da se resim ogrebotine, nisam imao ni cetkicu, pa sam mazao nemam ni ja pojma scim(glupo mi da kazem, ti uzmi cetkicu, ljudi farbaju pola haube na fleku pa nista), tesko, ali tesko se primecuje, ja bar imam oko za to, znaci neko drugi ne bih znao da sam to radio, slobodno, pa javi kako je ispalo......

zx3

Poruka od zx3 » četvrtak, 2. dec. 2010. u 22:02h

Juče sam poručio original lak za reparaciju. A mamu sam angažovao, pošto se amaterski bavi slikarstvom, da mi nabavi četkicu, pa će da vidimo koliko je njenog talenta prešlo na mene mrgreen . U svako slučaju ako ne uspe reparacija, ići će folije. Toliko za sada.

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » četvrtak, 2. dec. 2010. u 23:03h

Pokusaj to sto kazu kolege,popuni bojom pa ispoliraj,mnogo manje ce biti uocljivo,ako ti bas bude smetalo moze svaki bolji farbar da ti to usprica(ako znas na sta mislim) bez farbanja celog dela...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“