Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

nesto peva ko papagaj

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
rile
Poruka: 132
Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h

nesto peva ko papagaj

Poruka od rile » nedelja, 17. okt. 2010. u 18:22h

u pitanju je fiesta 2003. 1.4 tdci. Dakle, problem je taj iz naslova.
Naravno ovako samo u pasulj mozete da gledate i da mi kazete sta je razlog. Ovako da krenem.
Autu je uradjen veliki servis pre 700 km(kaisevi, spaneri, filteri, vodena pumpa...). Cim sam ga uzeo sa servisa, upao sam u malu rupu na parkingu kad sam hteo da se parkiram i nesto je lupilo kao da se nesto otkacilo. Od tada je pocelo to pevanje. Pre servisa nije pevao.
Pevanje dolazi tu negde sa vozaceve strane. Mislio sam da je tocak pa sam sutradan otisao kod majstora. On nije nista cuo jer se to ne cuje kada je buka i kada prolaze automobili itd, i rekao da tocak ne moze biti. Takodje sam primetio da pri paljenju peva kad ga upalim i cim krenem na to ne obracam paznju ali pomalo iritira kad je bas tisina i kad cujem. I eto tako 700 km predjo ja i tek sam danas otkrio u cemu je problem. Naime, cim stisnem kvacilo, taj zvuk nestane, cim pustim kvacilo, zvuk se cuje. Sad sta tu moze biti? Da li je to znak da zamajac polako strada ili sta? Unapred hvala.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: nesto peva ko papagaj

Poruka od Dragomir » nedelja, 17. okt. 2010. u 20:18h

Najverovatnije da je u pitanju sistem kvacila(nema svaki 1.4 tdci plivajuci zamajac i samo kada se skine menjac) moze da bude i druk lager
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

rile

Poruka od rile » nedelja, 17. okt. 2010. u 20:50h

Hvala Dragomire na odgovoru. Ali mi nije jasno jedno. Samo sto sam uzeo auto sa servisa, nije presao 2km, i puklo je kao neki feder ili neka sajla da se otkacila(a opet da kazem da je taj serviser ujedno i pregledao celo vozilo posto je tek bilo kupljeno, vozio ga i nije nista primetio). E sad da li je to nesto opasno pa da saniram to sto pre jer uskoro trebam na duzi put ili nije to toliko strasno?

rile

Poruka od rile » sreda, 20. okt. 2010. u 23:16h

Receno mi je da je ovo normalno i da tu kod menjaca lupkaju neki zupci i kao da nista nije strasno. I samo se cuje kad je u brzini.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“