Sistem hlađenja "Fiesta"Zetec,1996.
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: ponedeljak, 20. sep. 2010. u 22:20h
Sistem hlađenja "Fiesta"Zetec,1996.
Evo mene opet,(kao nekad Nikola Kirić).Kako prepoznati vazdušne čepove u sistemu za hlađenje motora.Kako i gde se vrši ozračivanje?Hvala unapred
Poslednja izmena: avijatičar, na dan petak, 24. sep. 2010. u 10:29h. Ukupno izmenjeno 3 puta.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Sistem hlađenja "Fiesta"Zetec,1996.
O ovi vozaci aviona i njihovi serviseri.
Termostat nemoze nista da ukljuci on moze da otvori ili zatvori protok vode.Ventilator ukljucuje PCM preko termo senzora negde oko 102-105 C
a to sto greje unutra moze biti problem do slavine ili do samog potenciometra sa kojim se regulise grejanje i hladjenje.
I nije mi jasno kako se moze ostetiti termodavac kada se menja termostat ?

Termostat nemoze nista da ukljuci on moze da otvori ili zatvori protok vode.Ventilator ukljucuje PCM preko termo senzora negde oko 102-105 C
a to sto greje unutra moze biti problem do slavine ili do samog potenciometra sa kojim se regulise grejanje i hladjenje.
I nije mi jasno kako se moze ostetiti termodavac kada se menja termostat ?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Pa,eto,može se oštetiti termo davač,ako se termostat traži na pogrešnom mestu.Pošto je imenovani"avijatičar"avio inženjer elektronike,te malo i održavao turbo-mlazne motore,elem,naučio sam,od sada strogo tehnički rečnik,pa makar i strani izrazi(ako prevod nije adekvatan).Sorry za lapsus.Ali i dalje bez odgovora:šta dalje,gde je uzrok kvara,t motora visoka,zamenjen termostat,davač t motora zamenjen?Gde je greška?Kvar?
-
- Poruka: 152
- Član foruma od: petak, 19. feb. 2010. u 08:53h
Pa ako si siguran da to to sve radi, proveri pumpu za vodu
-
Zahvaljujem se Dragomiru na njegovim savetima,a evo i broja šasije:WFOBXXGAJBTA 87803.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Orginalni broj termo davaca je 1657685
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek