Kablovi svecica -drma struja
Moderator: Dragomir
- clostridiym
- Poruka: 46
- Član foruma od: utorak, 20. jul 2010. u 02:58h
Kablovi svecica -drma struja
kao sato rekoh ...ubacio nove svecice i reko da vadim kabli jedan po jedan da vidim dal radi svaki klip kad ja tamo ono medjutim drma struja ko luda...na svaki kabli ma gde god uhvatio dal za kabli ili za lulu pri svecici...hmmm...dal prsli kablovi ili nesto drugo???misljenje neko....hvala
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
Re: Kablovi svecica -drma struja
mora drmat, velika frekvencija i napon, mora izbiti negdje, a ti si tu potencijalni za praznjenje (su bolile ruke poslije, haha)
ako kablo probija jedno na drugo, ili kablo na blok onda mijenjaj. obicno se to cuje kao cvk cckv cvk.. ako ne probija ne diraj, a osjetis na radu motora da li ti koja svijeca ne radi
ako kablo probija jedno na drugo, ili kablo na blok onda mijenjaj. obicno se to cuje kao cvk cckv cvk.. ako ne probija ne diraj, a osjetis na radu motora da li ti koja svijeca ne radi
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ne sme nikako da drma struja ako uhvatiš za deo gde je izolacija 
Leba ti zameni te kablove... nećkaš se ko mlada pred udaju za te kablove i na 50 mesta pitaš da li su ti probili kablovi.

Leba ti zameni te kablove... nećkaš se ko mlada pred udaju za te kablove i na 50 mesta pitaš da li su ti probili kablovi.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Covek se vodi onom narodnom" Ko pita, ne skita" 

- clostridiym
axaxax,,e i ako si mu reko,,xexexe! salim se bre,,pa vidis neko kaze da treba drma jer je kao neki mnogo veliki napon,a nocu nemaju varnice ni kada sam ih pokvasio....a majstor kaze da gi ne diram,,,sto naravno hocu al reko cek da pitam za misljenje...ps.a i malo mi bese dosadno
hvala pozdrav 

- clostridiym
Markedjani piše:Ne sme nikako da drma struja ako uhvatiš za deo gde je izolacija
Dobro brate sto mi ne rece da kablovi kostaju 3.500

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Imas u ford company preko puta autobuske stanice u Nisu,kablove "janmor" za oko 1200din komplet. Evo kod mene vec godinu i po dana bez greske
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- clostridiym
DAj ostavi mi neki broj da ih kontaktiram da mi posalju ili tako to...Nesa piše:Imas u ford company preko puta autobuske stanice u Nisu,kablove "janmor" za oko 1200din komplet. Evo kod mene vec godinu i po dana bez greske
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
- clostridiym
e fala ti puno,,cu ih nazovem ovih dana 

- Sava Ford
- Poruka: 291
- Član foruma od: utorak, 14. sep. 2010. u 17:00h
clostridiym piše:kao sato rekoh ...ubacio nove svecice i reko da vadim kabli jedan po jedan da vidim dal radi svaki klip kad ja tamo ono medjutim drma struja ko luda...na svaki kabli ma gde god uhvatio dal za kabli ili za lulu pri svecici...hmmm...dal prsli kablovi ili nesto drugo???misljenje neko....hvala
zameni kablove obavezno! ne sme nigde da drma gde je izolacija,tj guma. ako struja probija znaci da su za menjanje

- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
nije loshe kad se menjaju kablovi pogledati i svecice .. meni je prosle nedelje riknuo najduzi kabel, a zbog voznje s loshim kablom je i inache skoro nova svecica (ta kod ostecenog kabla) karbonizirala..
- clostridiym
predp[ostavljam da pod karbonizirala mislis ugljenisanadimges piše:nije loshe kad se menjaju kablovi pogledati i svecice .. meni je prosle nedelje riknuo najduzi kabel, a zbog voznje s loshim kablom je i inache skoro nova svecica (ta kod ostecenog kabla) karbonizirala..

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Polako... prvo izmeni sve ostalo na autu pa onda kablove 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dimges
..Ovo je bilo nešto što prvi put vidim, crno , lepljivo,da ga nemožeš ni žičanom četkicom skinuti... a kabel je iz lule bacao izvana iskre na svečicu kao onaj elektronski upačjač za plinsko rešo..clostridiym piše:predp[ostavljam da pod karbonizirala mislis ugljenisanadimges piše:nije loshe kad se menjaju kablovi pogledati i svecice .. meni je prosle nedelje riknuo najduzi kabel, a zbog voznje s loshim kablom je i inache skoro nova svecica (ta kod ostecenog kabla) karbonizirala..xexe,,ma ocisti se lako sa cetkicom za zube ili sl...a meni su bile garave nove posle kratke voznje pa mi majstor reko da se to desava po gradskoj voznji,,ali kad sam bio po auto putu bas sam posle skinuo svecice i sve su bile smedje sto znaci da su ok,,,cak i sa starim kablovima koje nikako da kupim :)e sa,,,cistio sam i dizne sa nekim aditivom pa mozda i od toga vise ne garave...neam pojma...
..nego kad smo kod svečica, evo i ti pišeš da je dobra boja elektrode smeđa, pa i moj prijatelj koji radi klasična auta kaše isto, boja svetle čokolade... međutim elektroničar a i neki drugi smatraju da je najbolja boja elektroda bele kafe ??

http://www.dansmc.com/Spark_Plugs/Spark ... talog.html
..inače kod ful injectiona mislim da boja svečica nema veze s gradskom vožnjom , lambda sonda reguliše smešu ??
- clostridiym
xexxe,,e bre jesi gori od mene
pa zar mislis da smedje i ta cokolada nisu priblize?? nikako ne mogu da budu bele kao nove a ne valja da su crne tako da je zlatna sredina neka smedja nijansa,,kontas ;)PS. a tebi bas probio kabli kada ti tako baca varnicu,,moji jos uvek samo kad ih uhvaatis drmaju
:)

xexex,,,jo nikako da se odlucim koje kablove da uzmem,,dal flash ili neke skuplje ,,,da znam da ce auto da ide bolje itd pa da ne stetim..ovako....nisam ziv,,,,a razlika u ceni je 1500,,,a original mi mnogo da dam 3500...ma videcu sad neki dan da resim to,,,zamisli kad me cak mrzelo i izolirkom da se bakcemMarkedjani piše:Polako... prvo izmeni sve ostalo na autu pa onda kablove

- dimges
.. e pa nisu sve nove svečice baš bele, zavisi od vrste elektroda... ipak mislim da za obične 8V motore svečice nisu tabu.... kablove sam kupio Lucas... oko 33.5 eura... bilo je za te pare i HQ.. i neke engleske, nepoznata marka oko 30 eur..clostridiym piše:xexxe,,e bre jesi gori od menepa zar mislis da smedje i ta cokolada nisu priblize?? nikako ne mogu da budu bele kao nove a ne valja da su crne tako da je zlatna sredina neka smedja nijansa,,kontas ;)PS. a tebi bas probio kabli kada ti tako baca varnicu,,moji jos uvek samo kad ih uhvaatis drmaju
:)
xexex,,,jo nikako da se odlucim koje kablove da uzmem,,dal flash ili neke skuplje ,,,da znam da ce auto da ide bolje itd pa da ne stetim..ovako....nisam ziv,,,,a razlika u ceni je 1500,,,a original mi mnogo da dam 3500...ma videcu sad neki dan da resim to,,,zamisli kad me cak mrzelo i izolirkom da se bakcemMarkedjani piše:Polako... prvo izmeni sve ostalo na autu pa onda kablove
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Boja svećice pri dobrom sagorevanju i dobrom odnosu vazduh gorivo treba da bude biskvitna ( boja plazme ili za nijansu tamnije ) . U svako slučaju setlije je više vazduha , tamnije je više goriva ....
- dimges
.. da, ovaj sajt http://www.dansmc.com/Spark_Plugs/Spark ... talog.html malo "forsira" tamnije... ako ugradim Equem (zazor 1.0) one su bash takve, kao plazma keks.. medjutim s NGK V Line,( zazor 0,8mm ) imam cokoladnu boju i mislim neshto nizi lehr gas i neshto nizu temperaturu na skali.. najbolje mogu da ocene oni koji imaju sofisticirana auta sa merachem obrtaja i merachem potrosnje ..van piše:Boja svećice pri dobrom sagorevanju i dobrom odnosu vazduh gorivo treba da bude biskvitna ( boja plazme ili za nijansu tamnije ) . U svako slučaju setlije je više vazduha , tamnije je više goriva ....

- clostridiym
AJDE NA PIVO ,KUPIO SAM KABLOVEMarkedjani piše:Polako... prvo izmeni sve ostalo na autu pa onda kablove

- clostridiym
i kao sto rekog kupih kablove QH u fordovoj radnji....kao odobreni od forda itd,,,2600 din.i namestio sam ih!!konacno
elem,,,,ic ne drma struja kada se uhvatis za kabli ali zato ama bas nikakve razlike nema izmedju onih sto probili i novih,,,jbmli ga sad....kazem ja da moja fiesta najbolje radila kad nije imala ulje,sa starim filterom za gorivo i ulje,,i starim svecicama xexexe,,tad prela ko maca,,,sad -sto novije delove sve se jace dere
xexexe ae pozzz

- dimges
proveri bar jednu svecicu, tamo gde je najvise drmao kabel 

- clostridiym
BRATE,znaci sve svecice radi kao sto su i pre radile a na starom kablu je svaki kabli propustao struju! e sad,kada sam sa novim proveravao da ne probija i cupao redom kablove zvuk se menjao tako da sve svecice rade,,,
- dimges
da, ali ti sam kazesh da nije sve OK ??.. mislim da pogledash da nije neka svecica jako crna..
- clostridiym
ovakve su mi sve svecice....