Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Klima, malo radi a malo i neće

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
tokalenko
Poruka: 3
Član foruma od: petak, 3. sep. 2010. u 16:54h

Klima, malo radi a malo i neće

Poruka od tokalenko » petak, 3. sep. 2010. u 17:20h

Dakle ovako,
Dešava mi se da na mom Focusu(1.4 gas-benz, 2002) klima funkcionise najnormalnije ako je auto stajao duže, npr 7-8 sati i vise. U tim situacijama ona hladi besprekorno.
Ali ako napravim pauzu i ugasim motor neko vreme, nema teorije da se pokrene, jednostavno duva vazduh iz okoline.
Takodje zadnjih dana se dešava i da one neko vreme normalno hladi i samo u trenutku počne da duva topao vazduh, što se primeti i po čudnom mirisu vazduha koji uduvava. Nema pravila kada se to dešava, jednostavno se desi, ja onda ukljucujem iskljucujem klimu, pa tako i ventilator, onda palim i gasim motor i ne vredi, vrati se u normalu opet sama od sebe...
Početkom leta sam posetio servis gde je klima dopunjena i gde majstor nije konstatovao nikakav kvar, a i tada se to isto dešavalo.

Ima li nekoga da je imao sličan problem ili neko ko ima ideju šta tu može da bude problem?
Pozdrav!

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Klima, malo radi a malo i neće

Poruka od Dragomir » petak, 3. sep. 2010. u 18:22h

Operi hladnjake vode i klime
Proveri sam konektorkodkompresora
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

zolee
Poruka: 523
Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 23:20h

Re: Klima, malo radi a malo i neće

Poruka od zolee » petak, 3. sep. 2010. u 19:56h

Proveri i presostat. Nisam imao problem o kojem pricas nego mi je auto stigao bez njega pa sam ga morao ugraditi (polovan 1000din).
Dok sam bio kod njega raspitivao sam se cemu presostat sluzi. Izmedju ostalog spomenuo je simptom slican tvom kao mogucu posledicu neispravnog presostata.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“