Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Opel G 1.6 8v

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
MareZr89
Poruka: 7
Član foruma od: utorak, 3. mar. 2026. u 13:18h

Opel G 1.6 8v

Poruka od MareZr89 » nedelja, 15. mar. 2026. u 17:46h

Pozdrav,imam jako veliki problem sa Astrom.Znam da nije forum za Opele ali pored Forda imam i ovaj autić.Auto je kupljen pre god dana Astra G 1.6 8v benzin ,odmah mu je uradjen veliki servis i mali(pk,zupčasti ,filteri ,novo ulje).I tad je imao grešku motora pa.kad.sam radio servis majstor je obrisao dijagnostikom tvrdeći da nije ništa jer je auto lepo radio.Bila je greška na 3 cilindru.Auto je do pre 10 dana radio sasvim normalno (,jeste trošio malo više ulja ali ništa preterano za te motore 2 l na 7h km), pojavila se ista greška i počeo auto raditi na 3 cilindra.Zamenjene su svecice s tim što je na 3 cilindru bila loša svecica(nagorela).Auto je odmah po zameni svih svecica počeo dimiti beo plavičasti dim u jednom trenutku ali posle je dobro radio.Sutradan u gradskoj vožnji isti slučaj samo što je dim bio u punoj većoj kolicini haos,stigao do kuće ono ulje na minimumu.Skinuli svećicu na 3 cilindru isto nagorela.,ostale ok.Sad dok se ne otvori motor ne znam šta može biti,da li samo ventili ili karike,a da li moze klip nešto da nije ok?ako je neko imao slična iskustva...Svećice koje sam stavio bile su Boshove da jednim pipkom,a bile prethodno NGK sa dva

ljuba power
Poruka: 2752
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Re: Opel G 1.6 8v

Poruka od ljuba power » nedelja, 15. mar. 2026. u 17:54h

najverovatnije problem su karike spekle na tom cilindru.možda i klip ali malo verovatno..skini glavu i karter pa izvuci 3 klip i sve će ti biti jasno.promeni karike na svim klipovima i leteče ležajeve radilice...

MareZr89

Poruka od MareZr89 » nedelja, 15. mar. 2026. u 18:24h

Ma to mi jedino preostaje,nego samo mi je da ne uradim sve to pa da posle bude nešto treće,mada nema šta realno sem toga.Mozda i ventili da se zamene kad se već radi,realno auto ne prelazi godišnje više od 8 hiljada km.Realna kilometraža mu je 240 hiljada,čudi me da tako brzo propadaju te karike

ljuba power
Poruka: 2752
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » nedelja, 15. mar. 2026. u 21:13h

ventil kad izgori,to se vidi jasno.zbog ventila neće da zagaravi svećicu,samo bude mokra.tako da to nije slučaj kod tebe.uostalom,kad odneseš glavu na ravnanje nek urade vakum test ventila.tako ćeš biti siguran da ventili ne propuštaju.

MareZr89

Poruka od MareZr89 » nedelja, 15. mar. 2026. u 21:45h

Videću kad budem skinuo poklopac ventila pa dalje glavu na šta to liči...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“