Fiesta mk4, ne mogu da smanjim grejanje
Moderator: Dragomir
- dimges
- Poruka: 640
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
Fiesta mk4, ne mogu da smanjim grejanje
Proletos sam imao kvar na regulacionom telu, pukla je plastichna cev...majstor je najpre povezao direk5no dok ne nadjem , a zatim je ugradio novo telo...ne secam se koliko sam koristio grejanje, mozda i nisam jer je naglo doshlo leto. Preko leta nisam imao problema, a sada kad sam PRVI PUT ukljuchio grejanje , primetio sam da ne mogu da ga smanjim. Rekli su mi josh tada da ova zamenska tela od 25 eur  ne valjaju, da treba kupiti iz Grchke od 60 eur. Medjutim sad mi je taj najiskusniji majstor rekao da je mozda problem u komandnom prekidacu ??, dali i taj ima ekektroniku?
Drugo pitanje je, dali je jedna vrsta motora za ventil za sve fieste mk4, da ne treba neko podeshavanje hoda ??Koliko da je nekvalitetan novi deo, ne verujem da je otkazao jer ga nisam ni koristio preko leta. Dali taj komandni prekidach odgovara za sve fieste mk4, koja je oznaka ili to treba traziti po otpadima ??
Usput, majstor gde sam ostavio staru kutiju s regulacionim ventilom je uspeo da ureze navoj i napravio mi plasticnu ribinu kost, treba samo da uvrnem, pitanje je dali da zadihtujem navoj s tecnim teflonom, lepkom ili teflon trakom ?
Kako da ispitam prekidach grejanja ? Probao bih da restartiram s minus klemom, da se vrati motorich u nultu poziciju ??

Drugo pitanje je, dali je jedna vrsta motora za ventil za sve fieste mk4, da ne treba neko podeshavanje hoda ??Koliko da je nekvalitetan novi deo, ne verujem da je otkazao jer ga nisam ni koristio preko leta. Dali taj komandni prekidach odgovara za sve fieste mk4, koja je oznaka ili to treba traziti po otpadima ??
Usput, majstor gde sam ostavio staru kutiju s regulacionim ventilom je uspeo da ureze navoj i napravio mi plasticnu ribinu kost, treba samo da uvrnem, pitanje je dali da zadihtujem navoj s tecnim teflonom, lepkom ili teflon trakom ?
Kako da ispitam prekidach grejanja ? Probao bih da restartiram s minus klemom, da se vrati motorich u nultu poziciju ??
- Markedjani
- Predsednik kluba 
- Poruka: 21691
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Fiesta mk4, ne mogu da smanjim grejanje
Elektro ventil ili točkić za regulaciju temperature, nešto od ta dva zeza.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dimges
Danas pre polaska odkachio s my ùam konektor  elektro ventila i krenuo na kratku relaciju, 2km, bez zaggrejavanja u mestu, a nije me ni semafor uvatio ni jedan. Parkiram kod marketa, kazaljka t-re u sredini slova N, a kad pustio duvanje toplo, oko 40,  koliko i motor. Pazarim, nakon pola sata, ushtekam konektor, , tochkic je bio od juche krajnje levo, kazaljka t-re za vreme stajanja otishla na slovo O, ali ka pustim duvanje nije vruche nego oko 25, koliko je i bilo u kabini. Praticu na duzim relacijama, dali ako je tochkic krajnje levo ventil drzi i kad motor zagreje na slovo M.
Tochkich nisam naishao novi za kupiti, na e-bay ide polovni komplet 37 3ur + poshtarina, a kod nas u otpadu je sve prodato. Medjutim ti delovi od fiesti u otpadima su amortizovaniji od mojih, ja sam preshao samo 162500km, a i nisam primetio problem do sada...pitacu od poned3ljka auto elektrichara, shtampane plochice se ne popravljaju, ali mozda ima neki drugi elektronski deo, ne znam. Dobro bi bilo da se moze ugraditi elektronika i tochkich od neke novije fieste, mazde ili neka univerzalna elektronika...sused ima fiestu 2000g dizel sa klimom, josh pre 10 godina mu se pokvarilo i kupio je u otpadu selu tablu za grejanje i klimatronik, tada je bilo. Njemu se desilo u sred zime, pa je neshto uradio sa konektorom da stalno ima grejanje. Najgore je u prelaznom periodu kad u jednom danu tr3ba i grejanje a i klima, ko ima....

Tochkich nisam naishao novi za kupiti, na e-bay ide polovni komplet 37 3ur + poshtarina, a kod nas u otpadu je sve prodato. Medjutim ti delovi od fiesti u otpadima su amortizovaniji od mojih, ja sam preshao samo 162500km, a i nisam primetio problem do sada...pitacu od poned3ljka auto elektrichara, shtampane plochice se ne popravljaju, ali mozda ima neki drugi elektronski deo, ne znam. Dobro bi bilo da se moze ugraditi elektronika i tochkich od neke novije fieste, mazde ili neka univerzalna elektronika...sused ima fiestu 2000g dizel sa klimom, josh pre 10 godina mu se pokvarilo i kupio je u otpadu selu tablu za grejanje i klimatronik, tada je bilo. Njemu se desilo u sred zime, pa je neshto uradio sa konektorom da stalno ima grejanje. Najgore je u prelaznom periodu kad u jednom danu tr3ba i grejanje a i klima, ko ima....
- Markedjani
- Predsednik kluba 
ne znam, ideje za popravku prepuštam mašti i volji.
Makar kod nas još uvek ima da se nađe mk4 i mk4.5 fiesti za delove, za makedoniju, stvarno ne znam.

Makar kod nas još uvek ima da se nađe mk4 i mk4.5 fiesti za delove, za makedoniju, stvarno ne znam.

- dimges
malopre sam se javljao, (kod nas je u subotu bio drzavni praznik), glavn otpad kaze da nema, a da NE MOGU UPOTREBITI TOCHKICH OD NOVIJIH GODISHTA.... Poshto nisam imao problema dosad, miskim da novi  deo koji sam ugradio mozda ne odgovaraju karakteristike  motorchicha za moju fiestu iz PRVE serije, pa cu pokushati da vratim stari deo kojem ja pukla cevchica a kou sam reparirao....

- dimges
Da ne zamaram, auto otkad sam ugradio ovaj novi motorič ima i tup udarac svakih ~ 5 sekundi, tj. motorič ne radi stabilno nego ventil udara u krajnje pozicije. Jedino ako okrenem pun desni do kraja ne čuje se taj udarac, tada je ventil potpuno otvoren, isto i ako odštekam konektor.Markedjani piše: ↑subota, 11. okt. 2025. u 14:48hne znam, ideje za popravku prepuštam mašti i volji.
Dilema je dali postoji NEKOMPATIBILNOST motoriča za grejanje ili taj od 25 eur ne valja ?
Drugo pitanje je ako odlučim da repariram stali ventil, koji lepak da upotrebim za navojni spoj na plastičnoj cevčici, tečni teflon ili crni lepak za creva za veš mašine ili nešto treče ??
- Markedjani
- Predsednik kluba 
Neispravan ventil