Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Čudne vibracije i još čudnuje rešenje.

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Presha
Poruka: 2
Član foruma od: utorak, 30. sep. 2025. u 17:48h

Čudne vibracije i još čudnuje rešenje.

Poruka od Presha » utorak, 30. sep. 2025. u 18:12h

Pozdrav svima. Nov sam na forumu, mozda je ova tema negde provučena ali mislim da bi bilo ok da podelim svoje iskustvo sa Fordom koje sam stekao kroz 3 godine vožnje.
Posedujem Ford FOcus 2.0 TDCI 110 kw iz 2017 godine sa, bar na satu, 210 000 km pređenih. VEć duže vreme imao sam problem sa čudnom i jakom vibracijom na leru koja se događala povremeno, bilo da je auto hladan, da li sa njim presao 500 km pa stao na semaforu, pa na sledećem je nestajala, i nikako nismo mogli da pronađemo razlog zašto se to događa. Majstor ustanovi, pošto je moj euro 6 motor i nema adblue, auto ima katalizator gde isti se rešava sumpora iz izduvnih gasova. Povezao sam na dijagnostiku i posle nekoliko 1000 km ustanovimo da taj "DeNox" mi auto bukvalno radi na svakih 5 KM, najvise sto sam video je 20km, i da u tom procesu on "obogaćuje smesu goriva" i zbog toga su mi se desavale stalne vibracije. Da napomenem gorivo je po savetu majstora sipano na Mol pumpi.
Pre od prilike mesec dana sam gorivo sipao na benzinskog pumpi u BiH, gde na racunu je navedeno da njihov dizel neam sumpora, da bi sada mi protrosnja sa normalnih 0,7-0,8 na leru pala na 0,5 -0,6 l po satu, vibracije su nestale a zadnja regeneracija "DeNox" je odrađena pre 150 km. Pritom auto se mnogo bolje ponaša u vožnji.
Jel je neko imao sličan problem i jel je moguće da je gorivo u BiH boljeg kvaliteta? I koliko to sumpora ima naše gorivo?

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8350
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Re: Čudne vibracije i još čudnuje rešenje.

Poruka od FM III » utorak, 30. sep. 2025. u 21:06h

Vrati se na svoje predstavljanje: viewtopic.php?f=5&t=40943&p=683309#p683309 i dovrši ga kako bi mogao da nastaviš sa rdom na forumu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“