Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fiesta 2012 1.6 tdci gasi se u toku voznje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
times2
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 17. dec. 2020. u 21:12h

Ford Fiesta 2012 1.6 tdci gasi se u toku voznje

Poruka od times2 » utorak, 15. jul 2025. u 20:00h

Cao ljudi, imam problema sa autom. Naime od nedelje je poceo posle nekih sat vremena voznje da se gasi. To izgleda kao da sam izvukao kljuc. Ne stuca, samo se ugasi. Od lampica samo ona crvena za akumulator svetli. Ugasio se za tih 300km 4 puta. Gde jednom nije hteo odmah da upali nego sam morao da sacekam pola sata. On je verglao ali nije hteo da upali. Kao da mu je trebalo da se nesto ohladi. Kod majstora je prikazao greske na dve dizne(1. i 3.), nesto tipa "injectors offset learning at max limit". Majstor je ponistio te greske i ja sam ga vozio neka dva dana, mozda 50km predjenih (ni jednom se nije ugasio) i dosao opet kod majstora na proveru medjutim greske se nisu vratile(dve dijagnostike su probane i koliko sam skontao obe su originalne). Majstor kaze da su dizne skoro sigurno i da je jedna od te dve sigurno za zamenu. E sad posto se ja ne bih bakcao sa polovnim a nove dizne def nisu jeftine, zanima da li je moguce da je senzor radilice los i da to nije zabelezeno na dijganostici?

Hvala puno.:)

ljuba power
Poruka: 2707
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Re: Ford Fiesta 2012 1.6 tdci gasi se u toku voznje

Poruka od ljuba power » utorak, 15. jul 2025. u 21:04h

sve četiri dizne na proveru...
senzor radilice nije 100%

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“