Egr ili Dpf problem
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 25
- Član foruma od: utorak, 27. feb. 2024. u 22:19h
Egr ili Dpf problem
U pitanju je Focus Mk3 2011 1.6 tdci 85 kw.
Auto trza na malom gasu u 1 i 2 brzini kad se lagano dodaje gas. Majstor je posumnjao na egr i rekao mi je da bi trebalo da ga fizicki zatvorim. To je i uradio ali nikakvu promenu nisam osetio, niti izbacuje gresku na bordu.
Auto trza na malom gasu u 1 i 2 brzini kad se lagano dodaje gas. Majstor je posumnjao na egr i rekao mi je da bi trebalo da ga fizicki zatvorim. To je i uradio ali nikakvu promenu nisam osetio, niti izbacuje gresku na bordu.
- Djole Focus TDCI
- Poruka: 177
- Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h
Re: Egr ili Dpf problem
Majstor bez dijagnostike, posumnjao, zatvorio fizički, a softverski?
-
Softverski tek treba da idem da ga ugasim, ali pre toga u auspuh servis da mi izvade Dpf. Ja sam ocekivao da cu dobiti nesto zatvaranjem fizicki ili se to tek dobija kad se softverski sve odradi.
- Djole Focus TDCI
- Poruka: 177
- Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h
A sta mislis da dobijes? Pitanje uopste da li trza zbog egr-a. Na tom autu mora i fizički i softverski da se ugasi. Dpf takodje mora i fizički i softverski. Ne znam odakle si, za softversko gašenje imas Bokija u RSD Ford Pinosava.
-
Iz Cacka sam, ima ovde dobar covek za softversko gasenje. Ja se nadam da je to do Dpf ili Egr. Inace auto na primer u vecim brzinama nema nikakvih problema, uzbrdo ide odlicno iako je pun auto. Ono sto sam primetio u poslednje vreme da cesto pali regeneraciju koju ne moze zbog uslova voznje da odradi i da mi je pre neko vece kad je pokrenuo regeneraciju auto jace trzao nego inace. .