Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pumpa za gorivo curi....

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
kikiriki018
Poruka: 60
Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 14:03h

Pumpa za gorivo curi....

Poruka od kikiriki018 » četvrtak, 8. jul 2010. u 19:37h

Pozdrav, nisam siguran, ali mislim da benzin curi na pumpi za gorivo. U pitanju je fiesta 1.1 sx `91 god, nije el. pumpa, vidim da se nalazi napred na motoru i da tu curka. Iscuri oko 7-8 l za dve nedelje. Vozim na plin ne vozim uopste na benzin, sta tu moze da se uradi i da li sam nesto z.....o jer mi kazu da je moguce da je gorivo otislo u karter.....

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Re: Pumpa za gorivo curi....

Poruka od goja » četvrtak, 8. jul 2010. u 23:31h

propala ti je membrana na pumpi,najvjerovatnije je da je curilo napolje,posto na pumpi na dnu ima mala rupica na koji benzin curi kad ode membrana ali ako je zapusena moguce je da je pustao gorivo u karter...izvuci sipku i vidi,pomirisi,osjeni po gustini,kolicini ulja,valjda razlikujes miris ulja i miris benzina,osjeti se...elem,pumpu moras mjenjati to je sigurno a ako hoces da si miran mjenjaj i ulje sa filterom...imaju i one pumpe sa mogucnoscu zamjene samo membrane,ne znam kakva je na tvom autu...u svakom slucaju,nije za zezanje,ako se nalije,isprace lezaje i samo ces stati...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“