Ford mondeo MK4 1.6 safe mod
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 21
- Član foruma od: sreda, 20. feb. 2019. u 09:08h
Ford mondeo MK4 1.6 safe mod
Pozdrav, imam jedan problem, mozda je neko imao slican p da pokusam.
Sta se desava? Auto je radio super, nikakvih problema nije bilo sve dok jednom u toku voznje nije izbavio Check engine gresku.
Nakon toga, auto jedva dodje do 120. Ubaci ga u safe mod i gotovo... kad ugasim i upalim auto, bude sve ok do jednog trenutka kad opet nece da vuce.
Isao sam na dijagnostiku i pokazuje da je neki problem sa turbinom. Zamenjene su neke cevcice gde je dobijao fals vazduh, nakon toga par dana je radio super, medjutim posle 5-6 dana opet ista greska. Pregledali su sve i zamenuli ventil turbine. Opet, auto nakon toga radi kao lud, vuce sve strava sve dok nisam krenuo na zimovanje gde mi se na sred auto puta opet pali Check engine i opet ga baca u safe mod.
Da li je neko imao neki slican problem?
Pregledan je i dpf i sa tim delom je sve ok...
Sta se desava? Auto je radio super, nikakvih problema nije bilo sve dok jednom u toku voznje nije izbavio Check engine gresku.
Nakon toga, auto jedva dodje do 120. Ubaci ga u safe mod i gotovo... kad ugasim i upalim auto, bude sve ok do jednog trenutka kad opet nece da vuce.
Isao sam na dijagnostiku i pokazuje da je neki problem sa turbinom. Zamenjene su neke cevcice gde je dobijao fals vazduh, nakon toga par dana je radio super, medjutim posle 5-6 dana opet ista greska. Pregledali su sve i zamenuli ventil turbine. Opet, auto nakon toga radi kao lud, vuce sve strava sve dok nisam krenuo na zimovanje gde mi se na sred auto puta opet pali Check engine i opet ga baca u safe mod.
Da li je neko imao neki slican problem?
Pregledan je i dpf i sa tim delom je sve ok...
- ljuba power
- Poruka: 2706
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
Re: Ford mondeo MK4 1.6 safe mod
koje greške si imao,i imaš sad?
-
- Poruka: 21
- Član foruma od: sreda, 20. feb. 2019. u 09:08h
Kad se ocita prikaze da je problem sa turbinom. Ne pise sta tacno. Kad pregledaju ispada da je sve ok.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21558
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Bez preciznih informacija, ne možemo ti pomoći.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mbole
- Poruka: 14954
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h