Dekarbonizacija
Moderator: Dragomir
- BobanT
- Poruka: 58
- Član foruma od: sreda, 2. maj 2018. u 19:07h
Dekarbonizacija
Procitao ovde na forumu o tome nesto malo. Jedan moj kolega je na golfu 4 odradio dekarbonizaciju pre par dana,kaze da mu smanjilo izbacivanje crnog dima I da malo bolje vuce. Interesuje me jel neko radio skoro sa foruma na fordu ili nekom drugom autu. Pomaze li sta ili je bolje rasturiti pa ocistiti egr, usis ?
-
- Poruka: 1785
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Re: Dekarbonizacija
Ocistis EGR, zatvoris ga plocicom, ugasis softverski ako treba i to je to.
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Pre neki dan sam jedva sa Cliom prošao tehnički. Mesec dana unazad purnja pri malom gasu ugalj. Zamastio ruke, skinuo EGR koji je ostao otvoren, koks zaglavio oprugu koja nije funkcionisala. Ostrugao, išpricao "cleaner-om", opruga opustila u mehanizmu EGR-a. Nakon toga uradio dekarbonizaciju krug na auto-putu gasiranje na 3500 obrtaja da istera šta se isterati može.
Danas je to drugi auto.
Danas je to drugi auto.
- Tandy
- Poruka: 121
- Član foruma od: subota, 7. mar. 2015. u 11:26h
Pozdrav drustvo,
da li neko moze da mi kaze gde moze da se odradi dekarbonizacija? Samo u BG ili ima i u drugim gradovima? Iz Vrsca sam pa da ne moram da se cimam previse...
da li neko moze da mi kaze gde moze da se odradi dekarbonizacija? Samo u BG ili ima i u drugim gradovima? Iz Vrsca sam pa da ne moram da se cimam previse...

Ford Kuga ST Line MK2 

- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8364
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Ja pronadjoh na netu da ovaj vulkanizer to radi u Vršcu:
Vulkanizer Lazarević partner
Nikite Tolstoja 178
26300 Vršac
013/805-838
Pozovi proveri.
Vulkanizer Lazarević partner
Nikite Tolstoja 178
26300 Vršac
013/805-838
Pozovi proveri.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- Tandy
To sam i ja nasao druze pre 20ak dana, otisao kod njih pitao, ljudi me bledo gledali i kazu "Nismo znali da i to radimo?!"
A negde blize Vrscu, mozda Pancevo ili Zrenjanin?

A negde blize Vrscu, mozda Pancevo ili Zrenjanin?
Ford Kuga ST Line MK2 

-
Pa kad ides do Panceva, produzi za BGD. Kontam da tamo ima neko ko to radi.
- Tandy
Ma da, snacicu se, tj nacicu. Ali generalno, dekarbonizacija... prazna prica ili stvarno deluje? Meni Kuga ne dimi, lepo vuce naravno Boki je sredio eger i chip tuning.
Ford Kuga ST Line MK2 

-
Pa ako je sredio EGR onda ne vidim da bi se sa icim drugim zajebavao.
Elem, uzmi proteraj ga momacki po autoputu i miran si....
I moj EGR je zatvorne i nema potrebe za dekarbonizacijom..
Elem, uzmi proteraj ga momacki po autoputu i miran si....
I moj EGR je zatvorne i nema potrebe za dekarbonizacijom..
- jelchica
- Poruka: 615
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Da obrišem temu s prašine, kad sam već žensko
Dekarbonizacija DPF-a - jel to neko od "nas" radio, ima li smisla ili je priča za decu?

Dekarbonizacija DPF-a - jel to neko od "nas" radio, ima li smisla ili je priča za decu?
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Najefikasnija dekarbinizacija DPFa je brusilicom 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- jelchica
- Poruka: 615
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Dobro to, nego deder prokomentariši onu varijantu koju prodaju ovi neki servisi koji dekarbonizuju 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21489
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Generalno, skida to neke sitne naslage ali za nešto ozbiljnije, apsolutno nekompetentno.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
+1
Nije da ne radi nista, i vazduhom pod pritiskom da se izduva procistice se sace. Ali nije to to.
Nije da ne radi nista, i vazduhom pod pritiskom da se izduva procistice se sace. Ali nije to to.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- zex24
- Poruka: 438
- Član foruma od: utorak, 31. okt. 2017. u 18:39h
Ja sam imao slucaj sa zapusenim DPFom na BMW E87. Vremenom se nakupljalo zbog klapne na usisu cija je osovina pukla pa ostalo jedan deo zaglavljen.
Uglavnom poenta je da ce se dpf ocistiti samo ako se dovoljno zagreje. Ja sam prvo probao sa voznjom na malo vecim obrtajima nekih 80ak km i pratio parametre ali se skoro nije nista poboljsalo. Onda sam lepo dosao na Miseluk i par puta ubrzavao punim gasom. Tu se temperatura vec podigla dovoljno da krene da przi naslage i svakim daljim potezanjem je bilo sve bolje. Na kraju su parametri bili u normali i auto je opet lepo vukao.
Ovde naravno treba biti oprezan i ne raditi ovo ako je DPF bas dobrano zapusen. Kod mene se osecalo da auto ne povlaci kao ranije i izbacivao je neku gresku pored one za klapne ali se ne secam koju tacno.
Uglavnom poenta je da ce se dpf ocistiti samo ako se dovoljno zagreje. Ja sam prvo probao sa voznjom na malo vecim obrtajima nekih 80ak km i pratio parametre ali se skoro nije nista poboljsalo. Onda sam lepo dosao na Miseluk i par puta ubrzavao punim gasom. Tu se temperatura vec podigla dovoljno da krene da przi naslage i svakim daljim potezanjem je bilo sve bolje. Na kraju su parametri bili u normali i auto je opet lepo vukao.
Ovde naravno treba biti oprezan i ne raditi ovo ako je DPF bas dobrano zapusen. Kod mene se osecalo da auto ne povlaci kao ranije i izbacivao je neku gresku pored one za klapne ali se ne secam koju tacno.