Koristim je kao info. Verujem, ali ne preterujem.. kako bi se reklo. I dalje verujem najviše onome što čujem i vidim na motoru, u vožnji i sl. Kao i šta kažu iskusniji.
Ima dosta očitavanja. Trebao bih pronaći šta je šta, čemu služi, kako radi, tj kako bi trebalo biti. Pa onda to objediniti u neku sliku.
Danas grešaka nema.
Probao sam izvaditi instrument tablu i videti u kakvom stanju je sijalica za MIL. Pa je poneti za uzorak pri kupovini, ako je neispravna. Međutim, posle pola sata napred-nazad, uspeo sam je izvaditi svega nešto preko jednog centimetra.
Mekana konzola koja je okružuje se useca sa svih strana i zaglavi se. Pa sam odustao. Jer kada sijalicu kupim, morao bih sve ponovo.
Ovako ću prvo sijalicu uzeti (prvo pronaći koja ide, znate li vi?), pa ponovo pokušati.
Skinuo svećice. Skoro su menjanje, pa rekoh da vidim šta imaju da kažu o dešavanjima u cilindrima..

Prva dva cilindra, baš su uhvatila tanku koroziju sa spoljne strane. Vidi se i po svećicama.
Druga dva su ok.
Elektrode na prve tri svećice su slične. Imaju neku zelenkastu patinu na onom kraku, ne znam kako se naziva. Kod četvrte je primetno crn i generalno drugačije izgleda u celosti.
Kada sam ih vraćao, pritegao sam nešto jače nego kada sam prošli put menjao. Kada sam ih skidao, kao da su sve bile labavije u odnosu na ono kako su bile pritegnute one sa kojima je stigao.