Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kvacilo povremeno ne vraća (zapinje u polovičnim polozaju)

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Tomek5
Poruka: 77
Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h

Kvacilo povremeno ne vraća (zapinje u polovičnim polozaju)

Poruka od Tomek5 » utorak, 17. sep. 2024. u 07:17h

Dakle primijetio sam da u zadnje vrijeme kvacilo ne vraća do kraja, više kao da zapinje pa moram ga nogom vraćati... u zadnje vrijeme se češće događa.... kvacilo je zamijenjeno novo sa drukčije ležajem. Ulja ima. Sad prije nego probam odzraciti kvacilo šta može biti? Sumnjam na oprugu koja vraća pedalu jer kao da zapinje u tom položaju a da uopće ne stisne cilindar. Ispod papučice je sve suho. Nigdje ne curi.... mondeo mk4 2.0 tdci 2008

Nedeljkovic
Poruka: 4732
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Re: Kvacilo povremeno ne vraća (zapinje u polovičnim polozaju)

Poruka od Nedeljkovic » utorak, 17. sep. 2024. u 11:44h

Moguće da je opruga na samoj pedali. Proveri cenu u Grandu, za Focusa sam platio oko 1500din

Послато са 22081212UG помоћу Тапатока

Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

Tomek5
Poruka: 77
Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h

Re: Kvacilo povremeno ne vraća (zapinje u polovičnim polozaju)

Poruka od Tomek5 » utorak, 17. sep. 2024. u 13:35h

Sad gledao letimično. Izgleda da gubi kociono ulje a i masno je oko ventila za odzracivamje pa se slijeva s prednje strane mjenjaca. Sad postoji šansa da mehanicar nije nešto dobro napravio(zatvorio ventil do kraja) jer je mjesec dana radilo super. Ili sam sretnim pa uz kupljenom novo tvornička greška da propisa ... :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“