1.6 tdci - Gutanje knedle
Moderator: Dragomir
- Stefan_93
- Poruka: 1515
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
1.6 tdci - Gutanje knedle
Pozdrav drustvo.
U pitanje je 1.6 tdci 80kw.
Na 3000 obrtaja poceo je da trza i ne vuce preko toga? Najvise se osetio kad se potopi gas na nekoj uzbrdici malo vecoj. Nema ni jednu gresku za sad, ni check engine, ni bilo sta slicno. Osim Egr ventila, sta drugo moze biti uzrok iz vaseg nekog iskustva?
U pitanje je 1.6 tdci 80kw.
Na 3000 obrtaja poceo je da trza i ne vuce preko toga? Najvise se osetio kad se potopi gas na nekoj uzbrdici malo vecoj. Nema ni jednu gresku za sad, ni check engine, ni bilo sta slicno. Osim Egr ventila, sta drugo moze biti uzrok iz vaseg nekog iskustva?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: 1.6 tdci - Gutanje knedle
Nemoj razmišljati ni o čemu drugom, prvo reši taj EGR.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Stefan_93
Jeste u pravu si, jos da RSD Pinosava radi subotom lako bi bilo. 

-
- Poruka: 99
- Član foruma od: petak, 29. nov. 2019. u 16:34h
Podržavam. Uklanjanje egr,fizičko i softversko je osnova svega. Mnoge probleme to predupređuje. Ja sam svoj likvidirao dok je bio ispravan. Očistio, zablokirao pločicom i mehanički ugasio. Naravno,u saradnji sa Bokijem.
Da se zna ko trese šljive, a ko čeka u potoku.
- Stefan_93
I ja sam za to, ja jedino imam problem sa vremenom. Nikako da uskladim da zakazem i oteram auto. Jednom kad sam to uspeo, oni su momci bili na odmoru jbg... 

-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Jel samo oni rade egr? Uradi negde plocicu, dogovori se sa Bokijem za neki termin koji obojici odgovara ako postoji ta mogucnost
-
- Poruka: 99
- Član foruma od: petak, 29. nov. 2019. u 16:34h
Ja,kada sam radio,konsultovao sam se sa Bokijem,i odradio na način kako mi je rekao. Pločice poručio od kineza,stigle za tri nedelje,a softver uradio u KG. Boki mi je rekao da to jedno sa drugim nije povezano na kratke staze,tako da sam prvo softverski ugasio,a pločicu sam sam postavio neki dan kasnije,kad je stigla. Hteo sam da sve odradim u Pinosavi,ali su tad bili u gužvi nenormalnoj, pa je bilo diskutabilno da li mogu da odrade za jedan dan,a meni se auto nije ostavljao. Na kraju,Boki mi nije odradio,ali sam uz njegovu pomoć odradio u KG.
Da se zna ko trese šljive, a ko čeka u potoku.
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: subota, 13. maj 2023. u 01:40h
Da li auto moze da dimi I da slabo vuce uzbrdo odnosno da se gusi zbog senzora temperature motora ..da li je neko imao iskustva sa Tim
-
- Poruka: 434
- Član foruma od: petak, 9. mar. 2018. u 08:15h
Naravno da moze
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- ljuba power
- Poruka: 2704
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
što ne znači da tebi loše vuče auto zbog senzora temperature..Branko1123 piše: ↑sreda, 15. nov. 2023. u 00:33hDa li auto moze da dimi I da slabo vuce uzbrdo odnosno da se gusi zbog senzora temperature motora ..da li je neko imao iskustva sa Tim
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: subota, 13. maj 2023. u 01:40h
Majstor ne moze da otkrije sta je problem struja ne dolazi na egr senzor temperature map senzor I senzor temperature katalizatora svi elementi su zamijenjeni novim da napomenem I sad mi kaze pa ovdje ne dolazi struja da li je to problem sa racunarom ili u nekim kablovima da li se susretao ko sa tim
- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- ljuba power
- Poruka: 2704
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
promeniš majstora koji se ne razume u potpunosti sa materijom.ako više elektronskih komponenti nema napajanje,prvo se pogleda osigurač koji je zadužen za te komponente.neke idu preko osigurača neke idu direkt iz ecm-a.proveriti ožičenjeBranko1123 piše: ↑četvrtak, 16. nov. 2023. u 00:58hMajstor ne moze da otkrije sta je problem struja ne dolazi na egr senzor temperature map senzor I senzor temperature katalizatora svi elementi su zamijenjeni novim da napomenem I sad mi kaze pa ovdje ne dolazi struja da li je to problem sa racunarom ili u nekim kablovima da li se susretao ko sa tim
- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ako dodas po koju tacku i zarez... (evo par.. da ti se nadje za pocetak: ,,,,,,,, .......Branko1123 piše: ↑četvrtak, 16. nov. 2023. u 00:58hMajstor ne moze da otkrije sta je problem struja ne dolazi na egr senzor temperature map senzor I senzor temperature katalizatora svi elementi su zamijenjeni novim da napomenem I sad mi kaze pa ovdje ne dolazi struja da li je to problem sa racunarom ili u nekim kablovima da li se susretao ko sa tim

Mozda shvatimo da li struja ne dolazi ni na egr, ni na senzor temperature, ni na map ni na...
Ili ne dolazi samo na egr, a dolazi na senzore, pri cemu su svi ovi senzori zamenjeni
Ovako.. mozemo samo da bacamo kockice sta je od ta dva.
Djak pesak 

- Stefan_93
Auto je prikacen na dijagnostiku, i uvek se pojavljuje ista greska kao i ranije bez obzira sto je obrisana.
Code: P0234 - Turbo/Super Charger Overboost Condition. Znaci da turbo prepunjava i ide do 3k obrtaja i tu stane ne povlaci vise.
Creva su dobra, od filter vazduha pa sve do turbine i prema dekli gore, kao i crevo interkulera i crevo kod Map senzora. Vakum ventil je zamenjen originalnim Pierburb pre 2 godine kad sam i kupio drugu turbinu. Osim te greske nista drugo ne prikazuje. Nema greske koja ukazuje na EGR ventil o kom smo pisali ovde. Auto lepo povlaci od 1700k nije to problem, vec do 3k i tu nastaje prekid kao da proguta knedlu.
Code: P0234 - Turbo/Super Charger Overboost Condition. Znaci da turbo prepunjava i ide do 3k obrtaja i tu stane ne povlaci vise.
Creva su dobra, od filter vazduha pa sve do turbine i prema dekli gore, kao i crevo interkulera i crevo kod Map senzora. Vakum ventil je zamenjen originalnim Pierburb pre 2 godine kad sam i kupio drugu turbinu. Osim te greske nista drugo ne prikazuje. Nema greske koja ukazuje na EGR ventil o kom smo pisali ovde. Auto lepo povlaci od 1700k nije to problem, vec do 3k i tu nastaje prekid kao da proguta knedlu.
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Kontrola turba odnosno vakuum ventil, zaglavljena poluga/geometrija itd...
Prekid na 3000 nastaje da se ne bi razleteo
Prekid na 3000 nastaje da se ne bi razleteo
- Stefan_93
U prevodu kupiti drugu polovnu turbinu.
Na pecurki dole je masno non stop, cistio sam klinerom, i opet se pojavljuje masnoca u obliku ulja.
Послато са SM-A546B помоћу Тапатока
Na pecurki dole je masno non stop, cistio sam klinerom, i opet se pojavljuje masnoca u obliku ulja.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Sta podrazumevaš pod pečurkom?
Prvo proveri da li se pomera poluga na turbini
Kod 1.6 se bar turbina lako skida, odnesi svoju na proveru pre nego što kupiš drugu polovnu
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Prvo proveri da li se pomera poluga na turbini
Kod 1.6 se bar turbina lako skida, odnesi svoju na proveru pre nego što kupiš drugu polovnu
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- Stefan_93
Neko je zove pecurka nego westgate ventil. Ona je uvek masna, sto odnekud curi ulje a odakle to se ne zna... 

- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Moguće da pošta ulje i na dihtingu na crevu od ulja, nije redak slučaj
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
- Stefan_93
Provericu i to ovih dana. Nisam miran dok taj problem ne resim.