Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Volan s "pogresne" strane..

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
DrazenNS
Poruka: 198
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
Kontakt:

Volan s "pogresne" strane..

Poruka od DrazenNS » ponedeljak, 14. jun 2010. u 23:27h

Ime teme sve kaze. U poslednje vreme su veoma popularna kola kojima je volan s desne strane. Koliko sam cuo po novom zakonu nece moci da ih registruju ako ne prebace volan na levu stranu. Pa jeste to nekada radili? Znate otprilike sta sve mora da se menja? Koliko kosta? Ja pitam zbog poznanika koji ima fokusa 2000. godiste s volanom na drugoj strani. Mada tema moze biti opsta za sve korisnike s tim "problemom". :)))

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Re: Volan s "pogresne" strane..

Poruka od kubura16v » ponedeljak, 14. jun 2010. u 23:47h

Bila je vec neka tema,cini mi se. Uglavnom: tabla,letva volana,farovi,prednji tapaciri ako ima el. podizace,prednja sedista moze a ne mora,ima da sece pozarni zid i tako.... sve u svemu..zacin C.. mrgreen

DrazenNS
Poruka: 198
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » utorak, 15. jun 2010. u 00:03h

Pokusao sam da nadjem preko search ali nisam uspeo. Nisam bio siguran ni sta da kucam da bi nasao. Pa sam zato otvorio novu. Ako neko zna gde je ta stara, rado cu da je procitam. A sto se farovi menjaju? Znaci sex na kvadrat.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 15. jun 2010. u 00:11h

Farovi moraju da se menjaju posto engleski ne bacaju kako treba, prosto reflektujuca povrsina nije ista. Znas kako bi na svakom autu desni far trebalo da baca malo dalje od levog, da bi osvetlio bolje ivicu puta, a levi malo spusteniji da ne bi smetao ljudima iz suprotnog smera? E pa ista je stvar u engleskoj, samo je kod njih levi far taj koji baca dalje, sto u slucaju voznje u Srbiji znaci da smetas vise ljudima koji ti idu u susret i da ti losije vidis pesake i ostale koji se krecu ivicom puta.
A sto se prebacivanja tice, cini mi se da je oko 700-800e sa rukama, ali ne drzi me za rec. Pozarni zid nisam siguran da mora da se sece, na nekim modelima postoji ocrtana rupa za letvu i samo se ona probusi.
Fiesta!!

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » utorak, 15. jun 2010. u 00:15h

Pa da,ali svejedno moras da seces i to sto je obelezeno :D
Ne znam kako se krecu cene sad,a ni za Focusa konkretno. Znma da je za Passat B5.5 bilo vise od 1500 eura pre nekih godinu dana.. I za lagunu MKII tako nesto itd.. Uglavnom ja nisam ljubitelj toga nikako,tesko je sve vratiti na svoje mesto,a da ne skripuce,cvili zavija itd. mrgreen

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 15. jun 2010. u 11:32h

Na fokusu se sece pozarni zid dok na mondeu nema potrebe.Mislim da ti treba oko 1200-1500 e sa radom da se prebaci volan
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“