Volan s "pogresne" strane..
Moderator: Dragomir
- DrazenNS
- Poruka: 198
- Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
- Kontakt:
Volan s "pogresne" strane..
Ime teme sve kaze. U poslednje vreme su veoma popularna kola kojima je volan s desne strane. Koliko sam cuo po novom zakonu nece moci da ih registruju ako ne prebace volan na levu stranu. Pa jeste to nekada radili? Znate otprilike sta sve mora da se menja? Koliko kosta? Ja pitam zbog poznanika koji ima fokusa 2000. godiste s volanom na drugoj strani. Mada tema moze biti opsta za sve korisnike s tim "problemom".
))

- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Re: Volan s "pogresne" strane..
Bila je vec neka tema,cini mi se. Uglavnom: tabla,letva volana,farovi,prednji tapaciri ako ima el. podizace,prednja sedista moze a ne mora,ima da sece pozarni zid i tako.... sve u svemu..zacin C.. 

- DrazenNS
- Poruka: 198
- Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
- Kontakt:
Pokusao sam da nadjem preko search ali nisam uspeo. Nisam bio siguran ni sta da kucam da bi nasao. Pa sam zato otvorio novu. Ako neko zna gde je ta stara, rado cu da je procitam. A sto se farovi menjaju? Znaci sex na kvadrat.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Farovi moraju da se menjaju posto engleski ne bacaju kako treba, prosto reflektujuca povrsina nije ista. Znas kako bi na svakom autu desni far trebalo da baca malo dalje od levog, da bi osvetlio bolje ivicu puta, a levi malo spusteniji da ne bi smetao ljudima iz suprotnog smera? E pa ista je stvar u engleskoj, samo je kod njih levi far taj koji baca dalje, sto u slucaju voznje u Srbiji znaci da smetas vise ljudima koji ti idu u susret i da ti losije vidis pesake i ostale koji se krecu ivicom puta.
A sto se prebacivanja tice, cini mi se da je oko 700-800e sa rukama, ali ne drzi me za rec. Pozarni zid nisam siguran da mora da se sece, na nekim modelima postoji ocrtana rupa za letvu i samo se ona probusi.
A sto se prebacivanja tice, cini mi se da je oko 700-800e sa rukama, ali ne drzi me za rec. Pozarni zid nisam siguran da mora da se sece, na nekim modelima postoji ocrtana rupa za letvu i samo se ona probusi.
Fiesta!!
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Pa da,ali svejedno moras da seces i to sto je obelezeno 
Ne znam kako se krecu cene sad,a ni za Focusa konkretno. Znma da je za Passat B5.5 bilo vise od 1500 eura pre nekih godinu dana.. I za lagunu MKII tako nesto itd.. Uglavnom ja nisam ljubitelj toga nikako,tesko je sve vratiti na svoje mesto,a da ne skripuce,cvili zavija itd.

Ne znam kako se krecu cene sad,a ni za Focusa konkretno. Znma da je za Passat B5.5 bilo vise od 1500 eura pre nekih godinu dana.. I za lagunu MKII tako nesto itd.. Uglavnom ja nisam ljubitelj toga nikako,tesko je sve vratiti na svoje mesto,a da ne skripuce,cvili zavija itd.

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Na fokusu se sece pozarni zid dok na mondeu nema potrebe.Mislim da ti treba oko 1200-1500 e sa radom da se prebaci volan
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek