Ford Ka 2003 1.3 - Motor izbio svećicu, beli dim na auspuhu i lupkanje iz motora
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: ponedeljak, 23. jan. 2023. u 14:31h
Ford Ka 2003 1.3 - Motor izbio svećicu, beli dim na auspuhu i lupkanje iz motora
Pozdrav kupio sam nedavno prvo auto i to Ford Ka međutim vozio sam ga nekih 7 dana nakon kupovine i tada se pokvario. Naime vraćao sam se iz grada i išao uz veću uzbrdicu i tada mi je odjednom nesto puklo u autu (do tad je radio normalno) kada sam pogledao ispod haube svećica je bila izbijena, zavrnuo sam ju ponovo ali auto nije bilo isto treba mu dosta gasa kada kreće, nekako se drugačije, izlazio je beli dim iz auspuha i kada prebacim u drugu auto se zaguši, izgubi snagu i krece da usporava, u prvoj ide normalno uz neko lupkanje ispod haube. Sada me zanima zasto je svecica izbijena, da li je do svećica, bobine, pumpe za gorivo, filtera, i zanima me da li je možda do motora da nije pukao klip ali i zanima me kako bi ga takvog vozio 2km do kuće da je zaribao motor?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21496
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ford Ka 2003 1.3
apsolutno je ovako preko interneta čisto bajanje u pasulj šta mu se desilo.
al najverovatnije se desio neki ozbiljan mehanički defekt, svakako mora kod majstora na defektažu.
jedino šta je sigurno, beli dim na auspuhu = rashladna tečnost u kompresionom prostoru iliti dihtung glave ili neki drugi prodor rashladne tečnosti.
al najverovatnije se desio neki ozbiljan mehanički defekt, svakako mora kod majstora na defektažu.
jedino šta je sigurno, beli dim na auspuhu = rashladna tečnost u kompresionom prostoru iliti dihtung glave ili neki drugi prodor rashladne tečnosti.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Ford Ka 2003 1.3 - Motor izbio svećicu, beli dim na auspuhu i lupkanje iz motora
Svakako ta svećica mora biti zamenjena novom za početak.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове