Pozdrav ekipa,
Imam pitanje u vezi Haldexa.
Pre par dana mi se desilo nekoliko puta, da u vožnji, bez razloga na sekund trepne na tabli kontrola proklizavanja.
I uključio mi check engine. Na dijagnostici je očitana greška transmisije B2477.
Na stranim forumima sam čitao da se dešavala greška kada je filter ili ulje u Haldexu loše.
Da li je neko imao slična iskustva, da li je rešenje zamena ulja i filtera? U tom slučaju bih odradio i zamenu ulja u diferencijalu jer ne znam kada je i da li menjano.
Haldex 3 - Ford Kuga mk1
Moderator: Dragomir
- Marko_Alas
- Poruka: 13
- Član foruma od: petak, 25. mar. 2022. u 10:52h
- PMilan
- Poruka: 725
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Re: Haldex 3 - Ford Kuga mk1
Definitivno treba servisirati haldex.
Ja sam imao situaciju na pasatu b6 takodje sa haldex-om da, kada se auto ugreje na radnu temperaturu, ugasi esp. U toj situaciji nije imao pogon na zadnjim tockovima i naravno nije imao kontrolu lroklizavanja.
Greska ocitana na dijagnostici je modul menjaca a ustvai haldex je bio kaput. I usput nema.nikakav modul u menjacu jer je bio manuelac.
Ja sam imao situaciju na pasatu b6 takodje sa haldex-om da, kada se auto ugreje na radnu temperaturu, ugasi esp. U toj situaciji nije imao pogon na zadnjim tockovima i naravno nije imao kontrolu lroklizavanja.
Greska ocitana na dijagnostici je modul menjaca a ustvai haldex je bio kaput. I usput nema.nikakav modul u menjacu jer je bio manuelac.