Naime od kad sam kupio auto tek su sada dosli hladniji dani. Auto ima automatsku klimu. Kad je pojacano na max, ili na 28,29 c auto greje, vec na 27 i manje duva hladno iz ventilacije. Primetio sam i kad je auto zagrejan i radi preko par minuta u mestu sa pojacanim grejanjem kazaljka temperature motora padne skoro na minimum. Da li je to normalno za ovaj auto s tim motorom?
Ne znam da li ima ikakve veze s tim, ali neispravan mi je senzor spoljasnje temperature, prikazuje oko 60 c.
Послато са SM-A525F помоћу Тапатока
Slabo grejanje focus mk3 1.6 tdci
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 287
- Član foruma od: petak, 10. jan. 2020. u 19:58h
Slabo grejanje focus mk3 1.6 tdci
Poslednja izmena: mikiklek, na dan sreda, 5. okt. 2022. u 09:09h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
-
- Poruka: 111
- Član foruma od: petak, 10. sep. 2021. u 20:49h
-
- Poruka: 82
- Član foruma od: četvrtak, 27. okt. 2016. u 15:17h
Re: Slabo grejanje focus mk3 1.6 tdci
Termostat, ali ne trudi se da resis taj problem, to im je boljka (valjda zato sto je plasticno kuciste termostata - tako bar majstori kazu), promenio sam dva do sad i uvek ista prica. Doduse, uvek imam grejanje i to bas dobro ali kazaljka od temperature stalno "varira", leti retko kad drzi na pola, pa se spusti na 75-80, pa opet na pola i tako u krug. Zimi nema sanse da dodje na pola tj. 90 stepeni i treba mu vecnost da predje drugu crtu tj 75 stepeni
Sad si ti pametan sto si xenone ugradio za 20-30e i sto zaslepljujes sve oko sebe a pri tom ne vidis nista bolje nego sa halogenim sijalicama?
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: Slabo grejanje focus mk3 1.6 tdci
Kakve veze ima plasticno kuciste? Vecina danas ima plasticno. Moze da curi ili da pukne ali da ti obara temp zbog toga...