Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Slabo grejanje focus mk3 1.6 tdci

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
mikiklek
Poruka: 287
Član foruma od: petak, 10. jan. 2020. u 19:58h

Slabo grejanje focus mk3 1.6 tdci

Poruka od mikiklek » sreda, 5. okt. 2022. u 09:09h

Naime od kad sam kupio auto tek su sada dosli hladniji dani. Auto ima automatsku klimu. Kad je pojacano na max, ili na 28,29 c auto greje, vec na 27 i manje duva hladno iz ventilacije. Primetio sam i kad je auto zagrejan i radi preko par minuta u mestu sa pojacanim grejanjem kazaljka temperature motora padne skoro na minimum. Da li je to normalno za ovaj auto s tim motorom?
Ne znam da li ima ikakve veze s tim, ali neispravan mi je senzor spoljasnje temperature, prikazuje oko 60 c.

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

Poslednja izmena: mikiklek, na dan sreda, 5. okt. 2022. u 09:09h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

Stalker
Poruka: 111
Član foruma od: petak, 10. sep. 2021. u 20:49h

Re: Slabo grejanje focus mk3 1.6 tdci

Poruka od Stalker » četvrtak, 6. okt. 2022. u 17:53h

Termostat
Mondeo Mk3 2.0 107kw
Focus Mk1 TDDI 1.8 55kw, RIP :'(

Lazar01
Poruka: 82
Član foruma od: četvrtak, 27. okt. 2016. u 15:17h

Poruka od Lazar01 » četvrtak, 6. okt. 2022. u 19:06h

Termostat, ali ne trudi se da resis taj problem, to im je boljka (valjda zato sto je plasticno kuciste termostata - tako bar majstori kazu), promenio sam dva do sad i uvek ista prica. Doduse, uvek imam grejanje i to bas dobro ali kazaljka od temperature stalno "varira", leti retko kad drzi na pola, pa se spusti na 75-80, pa opet na pola i tako u krug. Zimi nema sanse da dodje na pola tj. 90 stepeni i treba mu vecnost da predje drugu crtu tj 75 stepeni
Sad si ti pametan sto si xenone ugradio za 20-30e i sto zaslepljujes sve oko sebe a pri tom ne vidis nista bolje nego sa halogenim sijalicama?

M.M.L.
Poruka: 2093
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » četvrtak, 6. okt. 2022. u 19:55h

Kakve veze ima plasticno kuciste? Vecina danas ima plasticno. Moze da curi ili da pukne ali da ti obara temp zbog toga...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“