Spoj ili...
Moderator: Dragomir
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Spoj ili...
Pre izvesnog vremena otkrio sam da kada upalim svetla (kratka svetla, druga pozicija na prekidacu) ujedno se upali i pumpa za gorivo. To u prevodu znaci da kada motor radi i kada su mi upaljena svetla mogu komotno da izvucem kljuc iz brave a da motor i dalje nastavi da radi.
Sumnja je pala na "reketu" odnosno prekidac za svetla. Juce sam zamenio ceo uredjaj ali "problem" i dalje postoji. Sta moze biti problem?
Kutiju osiguraca sam skidao i proveravao, sve je uredno i cisto, bez znakova vlage, korozije, spaljenih spojeva itd. Kljuc brava takodje deluje uredno. Svi kablovi takodje deluju uredno.
Pitanje je od cega da krenem?
Sumnja je pala na "reketu" odnosno prekidac za svetla. Juce sam zamenio ceo uredjaj ali "problem" i dalje postoji. Sta moze biti problem?
Kutiju osiguraca sam skidao i proveravao, sve je uredno i cisto, bez znakova vlage, korozije, spaljenih spojeva itd. Kljuc brava takodje deluje uredno. Svi kablovi takodje deluju uredno.
Pitanje je od cega da krenem?
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Mickey038
- VIP
Re: Spoj ili...
Moguce, mada mi kutija deluje sasvim pristojno, bez ikakvih tragova da je bilo (ili ima) problema sa njom.
Kad bih znao koje su zice spajane, onda bih mogao da proverim dali sam i ja jedan od pomenutih "srecnika".
Kad bih znao koje su zice spajane, onda bih mogao da proverim dali sam i ja jedan od pomenutih "srecnika".
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Mickey038
- VIP
Hoces da kazes da cu morati da jurim zice i kablove po celim kolima? Ako ponovo budem morao da cesljam celu instalaciju, ubicu se!
Posto nemam nikakvih iskustava sa plinom, a u autu je bio ugradjen plin (pa izvadjen - rad prethodnog vlasnika), dali se prilikom ugradnje plina "cacka" instalacija i ako je odgovor DA, zanimam me sta da pregledam.
Posto nemam nikakvih iskustava sa plinom, a u autu je bio ugradjen plin (pa izvadjen - rad prethodnog vlasnika), dali se prilikom ugradnje plina "cacka" instalacija i ako je odgovor DA, zanimam me sta da pregledam.
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Odvoji ta dva releja i tri osiguraca za Efi od ostatka intalacije . Ceo EFI ima tri + i dva - koji idu van instalacije , ostalo je sve samo interni EFI snop zica da potrosacima i senzorima i ECU . To sam ja uradio tvom bivsem NA7 . Posle te boli uvo da li kisne kutija sa osiguracima i relijima...
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
- Mickey038
- VIP
Znam na sta mislite ali nebih dirao instalaciju ako ne moram. Usput, kutija osiguraca je apsolutno suva pa nema potrebe brinuti o vlagi.
Sumnjam na alarm ili prethodno ugradjeni plin, ali sam ovih dana tanak sa vremenom da se zavucem ispod volana i sve "precesljam". Nadam se slobodnom vikendu i lepom vremenu da mogu da se upustim u "avanturu"
Sumnjam na alarm ili prethodno ugradjeni plin, ali sam ovih dana tanak sa vremenom da se zavucem ispod volana i sve "precesljam". Nadam se slobodnom vikendu i lepom vremenu da mogu da se upustim u "avanturu"
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Moguce da su plinadzije nesto zeznule.
jedino ti preostaje,da kao sto i sam kazes,"zalegnes" pa polako da trazis
jedino ti preostaje,da kao sto i sam kazes,"zalegnes" pa polako da trazis
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Kolik se ja secam permanentni + ili ti 15 napaja releje od efi i benzinske pumpe . Plus sa kontakta ili ti 30 daje pobudu releju efi ... Ima jedna plus da memoriju ecu i minusi od releja i ecu .Ovi plusevi idu preko osiguraca . Ostalo sve je od efi instalacije je u snopu i nema shanse da zeza ...
- Mickey038
- VIP
Sva je teorija da je kutija osiguraca ta koja pravi problem. No, za vikend cu nadam se imati dovoljno vremena da se pozabavim tim i ostalim problemima koji me muce (ABS jos nisam resio a i ugradnja novog auspuha je u planu).