Poruka
od van » sreda, 17. avg. 2022. u 08:23h
taj motor nema hidropodizace, zazor je fiksan i promenom bregasteh moguce da si dobio drugaciji zazor. Elem prijavljuje problem sa lambda sondom , pogledaj da li cita sonda, mozes predo dijagnostike a mozes i unimerom. Proveri kompresiju i zazor ventila , jer ako je manji , kada se zagreje ventil nema gde da se izduzi pa ostaje otvoren i nema kompresije . Trebao si da proveris da li je glava ravna pomocu metalnog lenjira i spijuna za proveru zazora, ako nigde ne moze da prodje 0.05 mm spijun , glava je ravna. Moga si zaptivenost da proveris tako sto duvas komprimovoni vazduh pod ventil a sapunicu stavis preko ventila. Ako se naduvavaju baloncici, ne dihtuje ventil. Imas da kupis pastu za slajfovanje ventila, pa ako nije ventil i sediste osteceno, mozes da mu povratis zaptivanje.
I na kraju , po pitanju vrednosti automobila , ona je tolika koliko te sluzi dobro auto. Moj fokus je pre 11 godina kodtao 1300 evra plus 1000 e ulaganja , prosao sam 180 000 km bez nekih problema, a kako ide na plin ustedeo mi je oko 80 dinara po km, sto je jedno 1 440 000 dinara ili ti skoro nov auto. Pa hvala mu sto mi je to ustedeo, da te pare ne dam za noviju limenu kantu nego na druge pametnije stvari u zivotu. Zato ga cenim i popravljam i nije mi zao da ga akam d 2 sata po kozjim stazama da vidim kanjon Uvca. Da vredi 12 000 e bilo bi mi zao , ali ne njega , nego mene , jer treba ustedeti te pare za limenu kantu