Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem nakon malog servisa

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Lazar01
Poruka: 82
Član foruma od: četvrtak, 27. okt. 2016. u 15:17h

Problem nakon malog servisa

Poruka od Lazar01 » nedelja, 27. mar. 2022. u 20:01h

Pozdrav, nakon malog servisa auto duze vergla, juce ujutru je upalio i ugasio se posle minut, cim sam krenuo. Skontam da je filter goriva, odem na posao drugim autom, posto radim u prodavnici auto delova vidim u sistemu da je taj filter goriva od nove godine imao 15 reklamacija, u povratku ponesem drugi filter goriva drugog proizvodjaca i sam ga zamenim. Auto upali, ide normalno, ali opet malo duze vergla, nije strasno ali opet malo duze nego pre odradjenog servisa. Da napomenem, prilikom preuzimanja od majstora sam primetio da malo duze vergla ali se to skoro svaki put desi na prvo drugo paljenje posle zamene filtera goriva i nisam o tome ni razmisljao dok mi se nije ugasio na bukvalno 50 metara od kuce.
Ali to nije jedini problem, pored malog servisa zamenjen je i prednji lezaj tocka tj. cela glavcina. Prilikom okretanja volana u levu stranu svetla skoro da se ugase i volan se bas bas tesko okrene u levu stranu, tacnije tesko krene u levo i onda okrene pun krug bez problema. Zanima me da li neke, bilo kakve veze ima ta zamena glavcine sa sistemom upravljanja, tj. sta je majstor tu mogao da "pokvari" dok je menjao glavcinu i da li bi bilo pametno zameniti te brze spojke od creva goriva jer koliko sam razumeo majstora oni su to nesto budzili da bi spojke lepo legle na filter posto je filter sam po sebi problematican?
filter goriva je onaj "kockasti"
C max, 2005, 1.6tdci 80kw
Sad si ti pametan sto si xenone ugradio za 20-30e i sto zaslepljujes sve oko sebe a pri tom ne vidis nista bolje nego sa halogenim sijalicama?

zeteks
Poruka: 1293
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Re: Problem nakon malog servisa

Poruka od zeteks » ponedeljak, 28. mar. 2022. u 17:24h

Pitanje je kako su ozracili sitem ubrizgavanja. Mogu i odatle da nastanu problemi.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“