Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ford fiesta 2010 problem sa motorcetom klapne klime

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
borisford
Poruka: 54
Član foruma od: nedelja, 14. dec. 2014. u 17:07h

ford fiesta 2010 problem sa motorcetom klapne klime

Poruka od borisford » petak, 25. mar. 2022. u 18:54h

pozdrav svima, dakle juce sam primetio da prestalo da duva topao vazduh, znaci samo hladan. da ne duzim previse pronasao sam problem da je u motorcicu koji pokrece klapnu koja regulise topao i hladan vazduh, odmah sam primetio da je ona mala plastika sto je na motorcicu ispala iz lezista i da nema funkciju, i primetio sam da je motorce okrenulo da kazemu skoro ceo krug gde nije trebalo, sledeca sam uradio stavio sam skroz na hladno i plastiku tj motorce nastelovo gde treba i sve je ok, znaci toapo vazduh kad stavim klimu na toplo i hladno kad na hladno, e sad stvara se problem kada ugasim auto ili samo iskljucim kontakt posle tacno 5min svi ovi motorcici sto regulisu klimu se da kazemo resetuju sta znam sta vec rade ali to sam primetio od prvog dana od kad imam auto da kad ga ugasim i posle 5min zvecka nesto dole.. problem nastaje sto ovo motorce sto sam rucno nastelovo kako treba ono opet ode gde ne treba znaci okrece se vise nego sto treba i opet ispadne iz lezista, pukusavao sam sve i svasta i na kraju nista nisam uspeo jer kako god ga okrenem on ce da ode gde ne treba. moje pitanje je a i pretpostavljam da ovo motorce nekako treba da se resetuje u prvobitan polozaj ali ne znam kako, ako neko zna sta da radim bio bih mu zahvalan do neba :D

Slika

klima je digitalna, motorce tj klapna koja pravi problem se nalazi gde sedi suvozac i blizu menjaca.

mbole
Poruka: 14906
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: ford fiesta 2010 problem sa motorcetom klapne klime

Poruka od mbole » petak, 25. mar. 2022. u 21:26h

Pa tebi je pukla osovinica na tom motorcetu
Posto nje u sustini nema, motorce se okrece preko mere, jer nema otpora koji bi ga zaustavio, da struja poraste i da modul ukapira da je dosao do kraja
Djak pesak :)

borisford
Poruka: 54
Član foruma od: nedelja, 14. dec. 2014. u 17:07h

Re: ford fiesta 2010 problem sa motorcetom klapne klime

Poruka od borisford » petak, 25. mar. 2022. u 21:56h

mbole piše:
petak, 25. mar. 2022. u 21:26h
Pa tebi je pukla osovinica na tom motorcetu
Posto nje u sustini nema, motorce se okrece preko mere, jer nema otpora koji bi ga zaustavio, da struja poraste i da modul ukapira da je dosao do kraja
jeste centralna osovinica pukla na plastiku ali mislim da to nema veze s obzirom prvo da ne postoji kraj u plastici na koji bi se on zaustavio jer je plastika kao sina unutra tako da moze da ispadne se okrece vise nego sto treba samim tim nema sta da je zaustavi, a takodje mislim da ovi motorcici ne rade na principu dosao do kraja i zaustavice se, jer sam cak i probao rukama da zaustavim motrocic i nisam uspeo s obzirom da je kao servo motrocic.. ali neka me ispravi neko ako gresim

i da dodam zar se ne bi motroce onda okretalo bez granice tj ne bi se zaustavila ako nema otpora?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“