Ford Fokuc 1.6 TDCi MK II gasi se u vožnji
Moderator: Dragomir
- arsmoca
- Poruka: 90
- Član foruma od: subota, 9. okt. 2010. u 11:45h
- Kontakt:
Ford Fokuc 1.6 TDCi MK II gasi se u vožnji
Moj prijatelj sa Focusom 1.6 tdci 80 KW MKII zbog gašenja u vožnji umalo nije izginuo. Ugasio mu se auto u preticanju na 3300 obrtaja. Probali smo ga na leru bez problema podiže broj obrtaja, ali u toku vožnje opet na 3300 obrtaja se gasi i odmah može da upali. Po meni taj auto je nebezbedan za vožnju u bilo kakvim uslovima.
Predložio sam mu da ode na dijagnostiku, šta mislite da može biti u pitanju?
Da dodam: To počelo da se manifestuje posle sipanja goriva na NIS pumpi u Bjeljini (skoro svi iz Šapca sipaju gorivo-pun rezervoar) u Bosni.
Posle dijagnostike javljam šta je bilo.
Predložio sam mu da ode na dijagnostiku, šta mislite da može biti u pitanju?
Da dodam: To počelo da se manifestuje posle sipanja goriva na NIS pumpi u Bjeljini (skoro svi iz Šapca sipaju gorivo-pun rezervoar) u Bosni.
Posle dijagnostike javljam šta je bilo.
- arsmoca
- Kontakt:
Re: Ford Fokuc 1.6 TDCi MK II gasi se u vožnji
Promenjen filter goriva, testiran DPF, urađena regeneracija, sada auto ide kao lud. Na dijagnostici pokazao 2 gr. pepela, što je odlično. Ugrađen je Bosh-ov filter goriva i vazduha, ne znam koji je bio na njemu, nisam se setio da pitam.
Ali meni opet nije jasno kako je mogao da se ugasi a da nije počeo da trza, podrhtava i sl. Kaže mi drug da je jednostavno posle 3300 obrtaja samo oborio kljun i upalio lampice kontakta. Možda je kumovala i pokvašena elektronika po kišovitom vremenu ( nisam ga pitao da li ima zaštitni šuspleh), jer tada je bio baš pljusak.
Važno je da je stvar rešena
Ali meni opet nije jasno kako je mogao da se ugasi a da nije počeo da trza, podrhtava i sl. Kaže mi drug da je jednostavno posle 3300 obrtaja samo oborio kljun i upalio lampice kontakta. Možda je kumovala i pokvašena elektronika po kišovitom vremenu ( nisam ga pitao da li ima zaštitni šuspleh), jer tada je bio baš pljusak.
Važno je da je stvar rešena
- mbole
- Poruka: 14908
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Dobro zapusen filter nafte se upravo tako ponasa.
Samo "utuli", ko da si ga ugasio.
Samo "utuli", ko da si ga ugasio.
Djak pesak 

- arsmoca
- Kontakt:
Upravo tako MBOLE, danas mi kaže prijatelj da je i na dijagnostici pokazalo da ima slab protok goriva. Posle zamene situacija se promenila
- mbole
- Poruka: 14908
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pitaj me kako sam saznao
Na prvom dizelu koji sam imao, stigla zima, a meni niko nije rekao da promenim filter. Menjao ga tog proleca, i reko... ajd... Jesam presao porilicno, al jos nije za servis.
Bile 90-te, gorivo sa svim i svacim...
Samo se pridavi kako stisnem gas. Upalim... na leru radi normalno (taman toliko moze da prodje kroz filter).
Od tad, svaki septembar, obavezno nov filter.

Na prvom dizelu koji sam imao, stigla zima, a meni niko nije rekao da promenim filter. Menjao ga tog proleca, i reko... ajd... Jesam presao porilicno, al jos nije za servis.
Bile 90-te, gorivo sa svim i svacim...
Samo se pridavi kako stisnem gas. Upalim... na leru radi normalno (taman toliko moze da prodje kroz filter).
Od tad, svaki septembar, obavezno nov filter.
Djak pesak 

- arsmoca
- Kontakt:
Danas sam saznao od majstora koji je menjao filter, da je isti bio pun mulja, vode i taloga. Eto prijatelji moji takvo je gorivo u Bjeljini na NIS-ovoj pumpi. Jeftinije bi bilo da je sipao kod nas uštedeo bi za filter, koji koliko sam čuo košta oko 5000 dinara.