U pitanju je auto Ford Cmax, 1.8 benzin, 2008. godište. Problem koji se dešava je taj da kada se auto zaustavlja skoči broj obrtaja do 3000obr, 2-3 sekunde zadrži i nakon toga vrati, ali je posle toga i na leru visok oko 1100-1200 obr. U servisu su mi rekli da je 99% u pitanju klapna (leptir) gasa. Klapna je očišćena, rađena je i adaptacija ali nije dalo rezultata.
Da li je neko imao sličan problem? Da li je pametno kupiti polovnu ili o tome uopšte ne razmišljati nego zameniti novu?
Pozdrav
Klapna gasa Ford Cmax
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 81
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 16:07h
- japanac
- Poruka: 232
- Član foruma od: četvrtak, 2. dec. 2010. u 20:46h
Re: Klapna gasa Ford Cmax
kupi polovnu ispravnu klapnu,nova je poprilicno skupa..ja sam imao problem...isti auto,isti motor..povremeno je duze verglao pri palenju...obisao sve majstore i nista nismo nasli.isto ociscena klapna i nju smo odmah eliminisali kao krivca...posle mesec dana auto baci u safe mod zbog klapne,stavim drugu polovnu od onda auto pali na zub vruc hladan...da mi nije zveknula klapna ne bi nikad otkrio kvar...riknula ona elektronika u klapni,verovatno i tebe to zajebava
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
moguće da je klapna,ali ne mora da znači.to što je kod tebe bio isti simptom ili sličan ne mora značiti da je isti kvar.ne treba generalizovati kvarove
-
- Poruka: 81
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 16:07h
Problem koji sam prvobitno imao je da kada auto duze vremena stoji, upali normalno ali ne moze odmah da se doda gas, hoce da se ugasi, jedva se krene. Cim se malo zagreje bude bolje, mada se desavalo da u voznji ne reauguje odmah na gas. Dijagostika je prijavljivala problem sa egr ventilom. Ventil je zamenjen i taj problem je resen. Ali se od tada pojavio navedeni problem, da podigne broj obrtaja, malo zadrzi i vrati. Danas je taj problem vec bio manje izrazen, kao da se klapna prilagodila novom egr ventilu. Propraticu narednih dana sta se desava.