Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 2010 107kw CNG

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
DušanKV
Poruka: 14
Član foruma od: ponedeljak, 11. jun 2018. u 15:28h

Ford Focus 2010 107kw CNG

Poruka od DušanKV » nedelja, 7. mar. 2021. u 19:41h

Pozdrav ljudi. Vozim Forda iz naslova, kupio ga pre par meseci. Imam par problema na autu pa ako moće neko da mi pomogne bio bih zahvalan.
Prvi problem je papučica gasa. Previše je osetljiva i nakon što pustim papučicu obrtaji se idalje podižu. To se primećuje i kad se vozi na benzinu a na CNGu je nepodnošljivo. Svaka promena brzine auto štuca. Kad treba da se stane negde, na primer semafor, obrtaji se spuste ispod 500 i auto kao da hoće da se ugasi. Na leru radi bez oscilacija i na benzin i na metan. Probao sam da očistim klapnu gasa i ništa. Oterao sam kod majstora u Čačak koji radi BRC metan, priključivao ga je na dijagnostiku proveravao dizne izlazi mu da je sve ok. Što je najgore od svega, dok smo se vozili auto je radio perfektno. Kvačilo na autu jeste lošije ali neverujem da je to glavni problemm Da li neko zna kako da rešim ovaj problem?

Drugi problem je struja. Kada okrećem volan u mestu svetla se poprilično gase. Kada se upali odleđivač šoferke, auto se peomeni totalno, sva svetla se priguše plprilično. Da li zna neko šta može da bude problem, da li imaju oni neku posebnu boljku?

Treće, kada se auto pali čuje se neko pucanje u predelu gde je radio, klima itd. Takođe kada se menja gde da duva ventilacija (u noge, stakla, lice) čuje se pucanje i kao da je nešto unutra zapušeno, slabo duva.

Četvrto, čuje mi se servo uređaj da škripi s vremena na vreme, često idem u rikverc. Takođe pojavila mi se jednom prilikom greška steereng rack malfunction, ali je nestala za par sekundi. Tražio sam servo pumpu, ali mi je rečeno da ovaj model nema klasičnu pumpu pa ne znam ni za to šta ću.

Hvala na izdvojenom vremenu i izvinjavam se ako je objava predugačka, ali više ne znam šta da radim.

mbole
Poruka: 14910
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Ford Focus 2010 107kw CNG

Poruka od mbole » ponedeljak, 8. mar. 2021. u 11:01h

Alternator te zeza, prvo njega sredi, posto dosta ovih stvari moze da potice od njega

Sent using Tapatalk

Djak pesak :)

sasa_f1
Poruka: 10026
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 8. mar. 2021. u 16:29h

Trece - glave ti klapne za usmeravanje vazduha ventilacije, najverovatnije imas digitalnu klimu

Cetvrto- ispod desnog (suvozacevog) fara

DušanKV
Poruka: 14
Član foruma od: ponedeljak, 11. jun 2018. u 15:28h

Poruka od DušanKV » ponedeljak, 8. mar. 2021. u 20:17h

I ja nešto razmišljam da nije zbog struje ovo oko gasa. Mada majstori odmah isključuju tu mogućnost...
Jel taj servo ruđraj treba da zuji, poprilično? Recimo okrenem volan, izađem napolje bukvalno ispušta zvuk koji je iste jačine kao rad motora i onda se isključi. I da, imam digitalnu klimu. Jutros sam ušao u kola, uključio ventilator na najjače i stisnuo dugme da duva u šoferku. Sunce ti poljubim kad je to puklo, mislio sam puče sve unutra.

ljuba power
Poruka: 2705
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » ponedeljak, 8. mar. 2021. u 21:29h

hoće da se čuje malo da zuji.proveri nivo ulja,skini desni far i videćeš čep posude za servo ulje

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“