Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Check engine i ASR lampice Focus MK! 1.8 Zetec

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Aleksandar86
Poruka: 465
Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h

Check engine i ASR lampice Focus MK! 1.8 Zetec

Poruka od Aleksandar86 » sreda, 3. mar. 2021. u 16:27h

Već neko vrijeme imam upaljene lampice za Check Engine i za ASR. Kada upalim auto check engine ostaje stalno da gori, a lampica za ASR se upali posle nekih 10 sekundi. Bio sam na dijagnostici, međutim majstor je prilično neprecizan i nesiguran. Navodno check engine se pali jer je nedovoljan broj obrtaja na motoru i kaze da je vjerovatno do regulatora ler gasa, a ASR prepoznaje preko neke elektronike ABS-a i da je vjerovatno ona stradala. Prethodni majstori bez dijagnostike su za Check engine nagadjali da je u pitanju lambda sonda jer imam plin već dugo, pa da je ona stradala. Da li je eneko imao sličan problem za neke od ove dvije stavke?

Slika
Ford Focus 1.8 16V 2004.

Slika

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Check engine i ASR lampice Focus MK! 1.8 Zetec

Poruka od van » sreda, 3. mar. 2021. u 16:37h

Па прикачиш на дијгностику па видиш и грешке и параметре рада . А ламбда сонду можеш сам да провериш уз помоћ унимера , два спајалице које завучеш код црне и код сиве жице . Напон треба да осцилује између 0.3 и 0.6 . Када даш гас , на тренутак падне па скочи на 0.8 нпр . Ископчаш протокомер , скочи на 0.8 и преко .

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“