Katalizator..
Moderator: Dragomir
- paun1
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Katalizator..
Kako da ocistim katalizator,cime se on cisti,Kako mogu da saznam da je on otisao??? Inace je auto prosao 145 000km nije do sada skidan katalizator uopste...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21567
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Katalizator..
Ne čisti se katalizator... ima svoj radni vek i samo se menja.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- paun1
Kako mogu da znam dali je propao on, sta pokazuje na to????
- Markedjani
- Predsednik kluba
Slabije vuče,čudan smrad iz auspuha... ponekad se guši na gasu... itd itd.
Ali uglavnom mislim da ti je već na toj kilometraži dotrajao katalizator... verovatno.
Ali uglavnom mislim da ti je već na toj kilometraži dotrajao katalizator... verovatno.

- paun1
Sta bi mogao da stavim umesto njega,ako bih ga skinuo,i dali nesto moze da steti motoru ako skinem????
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
ako nemas para za katalizator stavi protocni lonac ili jednostavno cevku umesto samog katalizatora.
Pretpostavljam da je lambda sonda pre katalizatora tj blize glavi pa ne bi trebalo biti problema.
Katalizator je skupa stavka.
Pretpostavljam da je lambda sonda pre katalizatora tj blize glavi pa ne bi trebalo biti problema.
Katalizator je skupa stavka.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- Markedjani
- Predsednik kluba
Treba proveriti šta će biti na tehničkom ako umesto katalizatora stavi cevku... nešto su najavljivali... mada ja se nadam da to neće zaživeti...
Nema smisla uopšte cimati ljude sa leševima starim 20+ godina da bacaju po 200+ eur za katalizator!
Nema smisla uopšte cimati ljude sa leševima starim 20+ godina da bacaju po 200+ eur za katalizator!

- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Dok to ne zazivi a to ce biti na kukovo leto moze staviti protocni ili cevku.Novi zakon o tehnickim pregledima nece uci u primenu bar jos godinu dana.
A katalizatori pa bato evropska unija a mi kao hocemo da udjemo u istu.Pa eto im unija ja je necu...sorry za off
A katalizatori pa bato evropska unija a mi kao hocemo da udjemo u istu.Pa eto im unija ja je necu...sorry za off
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- cvilijams
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
- paun1
Praticu situaciju jos koji dan pa cu da vidim.Stvarno smrdi na neku kiselinu, pogotovu kad je stisnem malo po gasu.I kad se uzgreje gubi snagu.
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Ja izbacio davno,cevka umesto njega i to ti je to..
- Markedjani
- Predsednik kluba
Takođe...

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Zanimljivo da ga ja još uvek imam.
Mada je nešto kilaviji u poslednje vreme, ali nemam simptome koje je Markedjani naveo, u svakom slučaju bi trebalo da očistim dizne.
Mada je nešto kilaviji u poslednje vreme, ali nemam simptome koje je Markedjani naveo, u svakom slučaju bi trebalo da očistim dizne.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Ni ja nisam imao takve simptome,moj katalizator se bio raspao unutra,o zvuku da ne pricam war war
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
meni majstor cistio ali ne katalizator vec sadji koje smetaju lambda sondi da cita pravilno... navodno postoje i sredstva, a reklamiraju i metalne katalizatore ( to moze mozda i malo grublje da se cisti
) http://www.autoispuh.hr/katalizatori.php
..inace dekat (odstranjivanje katalizatora)je kod nas 5 eura.. nego ako se uradi Decat, a pocnu da mere gasove, jel LPG prolazi bez Kat ??

..inace dekat (odstranjivanje katalizatora)je kod nas 5 eura.. nego ako se uradi Decat, a pocnu da mere gasove, jel LPG prolazi bez Kat ??
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Najjednostavnije je da naostris ivice neke cevke i izbijes rupu u sacu katalizatora i vratis sve na svoje mesto .
Ja jos ima katalizator na autu koji je presao 148 000 , i pri tome trosi oko 1l ulja na 3-4000 km .
U kom je stnju kat . nema pojma , ali ne bih da ga izvadim , jel mi deluje da radi ok . Pre bih ocistio/promenio lamda sondu, posto ona bitnu ulogu u regulaciji ECU .
@ Dimges
Jel ima neke razlike od kada je ociscena sonda ? Jel se drugacije ponasa motor u voznji ?
Ja jos ima katalizator na autu koji je presao 148 000 , i pri tome trosi oko 1l ulja na 3-4000 km .
U kom je stnju kat . nema pojma , ali ne bih da ga izvadim , jel mi deluje da radi ok . Pre bih ocistio/promenio lamda sondu, posto ona bitnu ulogu u regulaciji ECU .
@ Dimges
Jel ima neke razlike od kada je ociscena sonda ? Jel se drugacije ponasa motor u voznji ?
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
pa auto mi je bio ugušen, ja sam u stvari prvo otišao u servis za auspuhe da vide zadnji lonac... majstor stavi ruku na izduvnu cev i onako odoka kaže da nema gušenja nego su gasovi vreli, da treba proveriti Lambda sondu. Meni u stvari to gušenje nije toliko brinulo jer dugo nisam auto vozio izvan grada, već to što na toplo nije dobro radio...
..posle intervencije auto je tiši i startniji; nisam gledao što je sve čistio,(navodno i oko lambda sonde), a ako je samo lambda sondu, sad se nalaze i jeftine, meni rekli 45 eur ( a u našem ovlašćenom ford servisu još drže cenu od 250 eur), pa je možda pametno samo promeniti lambda sondu, a posle natanane može se stara originalna čistiti.
Meni je majstor stavio primedbu da vozim u visokim stepenima prenosa , mali obrtaj , pa se auto guši. Inače javio sam se i na ovaj sajt http://www.autoispuh.hr/kontakt.php da pitam oko aditiva ali nisu mi ništa odgovorili..
..posle intervencije auto je tiši i startniji; nisam gledao što je sve čistio,(navodno i oko lambda sonde), a ako je samo lambda sondu, sad se nalaze i jeftine, meni rekli 45 eur ( a u našem ovlašćenom ford servisu još drže cenu od 250 eur), pa je možda pametno samo promeniti lambda sondu, a posle natanane može se stara originalna čistiti.
Meni je majstor stavio primedbu da vozim u visokim stepenima prenosa , mali obrtaj , pa se auto guši. Inače javio sam se i na ovaj sajt http://www.autoispuh.hr/kontakt.php da pitam oko aditiva ali nisu mi ništa odgovorili..