Bela smesa u posudi za antifriz
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 45
- Član foruma od: subota, 13. okt. 2018. u 11:21h
Bela smesa u posudi za antifriz
Pozdrav drugari, imam problem sa Focusom mk1 1.8 tdci, 74kw, 2004 god, pojavila se neka bela smesa u posudi za antifriz, i posuda kao da je prljava sa strane, temperatura sve uredu, ne primecuje se potrosnja ulja. Da li je neko imao slicam problem? Hvala
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
Re: Bela smesa u posudi za antifriz
operi bocu pa isprati posle par dana.ako opet napravi emulziju sivkaste boje-pomešao je ulje u rashladni sistem.uljni hladnjak naj verovatnije treba zamenuti
-
- Poruka: 45
- Član foruma od: subota, 13. okt. 2018. u 11:21h
Hvala, pokusacu.
-
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 3. apr. 2017. u 01:19h
Izvinjavam se na upadu u temu, ali je slican problem i situacija, samo se razlikuju modeli auta.
Ljubo za focusa tddi posuda je bas tamna i cini mi se da u boci za antifriz ima ulja. Boja antifriza nije svetla nego bas tamna. Da li to znaci da je probio hladnjak ulja i da je potrebno ispiranje rashladnog sistema i zamena hladnjaka?
Istovremeno je grejanje u kabini slabo odn duva bas mlako kad se ukljuci da duva toplo.
Auto nije pregrejevan, normalno postize radnu temp, ne ide u crveno...

Ljubo za focusa tddi posuda je bas tamna i cini mi se da u boci za antifriz ima ulja. Boja antifriza nije svetla nego bas tamna. Da li to znaci da je probio hladnjak ulja i da je potrebno ispiranje rashladnog sistema i zamena hladnjaka?
Istovremeno je grejanje u kabini slabo odn duva bas mlako kad se ukljuci da duva toplo.
Auto nije pregrejevan, normalno postize radnu temp, ne ide u crveno...

- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
onda je tebi sigurno probio hladnjak ulja.ako ne diže Temp.i ne naduvava creva...
-
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 3. apr. 2017. u 01:19h
Ok, tako sam i mislio.
Hvala.
Hvala.