Blokada ključa - Focus MK2 (2006)
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 79
- Član foruma od: petak, 21. jul 2017. u 17:15h
Blokada ključa - Focus MK2 (2006)
Poštovani članovi,
Imam molbu za vas. Danas sam imao peh sa fokusom 1.8 tdci iz 2006. godine. Prilikom davanja kontakta na tabli se pokazala greška Steering Assist Failure. Nakon ponovog davanja kontakta je pokazao grešku Accelerate Dissabled (ili tako nešto u vezi sa ubrzanjem). Prilikom sledećeg davanja kontakta auto je normalno upalio. Nakon petnaest minuta je pokazao lampice za abs i alternator. Ugasio sam ga odmah i otad ne dozvoljava da se okrene ključ. Lampica treperi brzo. Akumulator je star tri godine, ali je palio bez problema u minusu. Šta može biti?
Veliki pozdrav i hvala unapred na odgovorima!
Imam molbu za vas. Danas sam imao peh sa fokusom 1.8 tdci iz 2006. godine. Prilikom davanja kontakta na tabli se pokazala greška Steering Assist Failure. Nakon ponovog davanja kontakta je pokazao grešku Accelerate Dissabled (ili tako nešto u vezi sa ubrzanjem). Prilikom sledećeg davanja kontakta auto je normalno upalio. Nakon petnaest minuta je pokazao lampice za abs i alternator. Ugasio sam ga odmah i otad ne dozvoljava da se okrene ključ. Lampica treperi brzo. Akumulator je star tri godine, ali je palio bez problema u minusu. Šta može biti?
Veliki pozdrav i hvala unapred na odgovorima!
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
Re: Blokada ključa - Focus MK2 (2006)
problem sa imobilizerom,ključem,ins.tablom,...
- Stefan_93
- Poruka: 1522
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Ja sam imao slican problem. Kod mene je bila u pitanju instrument tabla. Desilo mi se x puta da nisam mogao da startujem auto, samo treperi imobilajzer. Pokazao je da imam problem sa Steering assist failure, i ako je auto upalio normalno. Mislio sam prvo da je do akumulatora i proverio sve ali nista od toga nije bilo.
Bilo je hladnih lemova na instrument tabli i bilo je potrebno da se preleme pojedini kontakti. Ne mora da znaci da imamo isti problem, ali je vrlo slican onome kako si gore opisao. Uglavnom kad sam imao taj problem, u mom slucaju imobilajzer treperi uvek kad hocu da pokrenem auto i ne moze da upali nikako.
Bilo je hladnih lemova na instrument tabli i bilo je potrebno da se preleme pojedini kontakti. Ne mora da znaci da imamo isti problem, ali je vrlo slican onome kako si gore opisao. Uglavnom kad sam imao taj problem, u mom slucaju imobilajzer treperi uvek kad hocu da pokrenem auto i ne moze da upali nikako.
-
Apdejt... Hvala na dosadašnjim odgovorima!
Skinute su greške pomoću dijagnostike. Kako je pokazivala dijagnostika, u pitanju je prekid komunikacije sa PCM konektorom. Auto je upalio i radio petnaestak minuta. Nakon ponovnog startovanja ista stvar se dogodila. Očišćen je plavi konektor kod akumulatora u kutiji sa osiguračima. Sada radi bez ikakve greške, ali se plašim dokle će tako biti.
Ako bilo ko ima kakvo iskustvo, dobrodošlo je.
Skinute su greške pomoću dijagnostike. Kako je pokazivala dijagnostika, u pitanju je prekid komunikacije sa PCM konektorom. Auto je upalio i radio petnaestak minuta. Nakon ponovnog startovanja ista stvar se dogodila. Očišćen je plavi konektor kod akumulatora u kutiji sa osiguračima. Sada radi bez ikakve greške, ali se plašim dokle će tako biti.
Ako bilo ko ima kakvo iskustvo, dobrodošlo je.
-
Pozdrav svima!
Želeo bih da zatvorimo ovu prepisku, kao i da vas obavestim da je problem rešen. U pitanju su bili hladni lemovi na tabli! Vozim auto već desetak dana bez problema - otkako je tabla stigla iz Beograda. Nešto teži deo posla mi je bilo štelovanje kazaljki, ali sam i to završio.
Hvala svima na odličnim odgovorima i velikoj pomoći!
Želeo bih da zatvorimo ovu prepisku, kao i da vas obavestim da je problem rešen. U pitanju su bili hladni lemovi na tabli! Vozim auto već desetak dana bez problema - otkako je tabla stigla iz Beograda. Nešto teži deo posla mi je bilo štelovanje kazaljki, ali sam i to završio.
Hvala svima na odličnim odgovorima i velikoj pomoći!
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8365
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Hvala i tebi što si podelio rešenje tvog problema, verovatno će nekom pomoći 

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!