Fiesta mk4 zetec 1.25 75hp prevelik luft u cilindru?
Moderator: Dragomir
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Fiesta mk4 zetec 1.25 75hp prevelik luft u cilindru?
Продај то , на кило . За 650 евра имаш на огласима такву фијесту 1.4 2000 годиште , лепо изгледа .
Питај које је уље сипано при сервису , ако није 5 /30 или 5 /40 , заобиђи .
Сликај како изглада део где су вентили и брегаста на глави . Не би смело да има трегова наслага уља и гарежи .
Мој ауто је 1998 годиште , има 296 000 и када се отвори чеп за сипање уља видиш само сјајни метал , прекривен уљем боје меда . За то је све заслужно уље синтетичко 5/30 уље и његова редовна замена на време . Са тим једноставно нема зезања .
Питај које је уље сипано при сервису , ако није 5 /30 или 5 /40 , заобиђи .
Сликај како изглада део где су вентили и брегаста на глави . Не би смело да има трегова наслага уља и гарежи .
Мој ауто је 1998 годиште , има 296 000 и када се отвори чеп за сипање уља видиш само сјајни метал , прекривен уљем боје меда . За то је све заслужно уље синтетичко 5/30 уље и његова редовна замена на време . Са тим једноставно нема зезања .
-
- Poruka: 24
- Član foruma od: sreda, 29. jul 2020. u 13:17h
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Proverih sad tehničke podatke za taj motor i da, taj sa obrade je u pravu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
Proverio sam i ja,da u pravu je. Ali svakako taj lik pravi takodje i klipove. Hilznovanje i drugi klipovi bi obavili posao. Ma da ja sam vec uveliko resio da prosto nabavim drugi motor, ima na fordovom otpadu na ibarskoj za 100e. Samo da uhvatim vreme i idem da pogledam
- van
- VIP
Пази , види се у траговиам хоновање. Глава би могла да је чистија али није ни ово лоше .
Што се тиче клипова ја сам видео за 1.6 , али не нађох специјалу за тај мотор .
Повади клипове па провери карике , да нису попуцале или да љу уљне карике од лошег уља спекле па не чисте лепо .
Џаба ти не порошени цилиндри ако су клипови имају луфта .
Други мотор , хм само да упалиш , пробаш и премериш компресију . Остало ти је мачка у ђаку
Што се тиче клипова ја сам видео за 1.6 , али не нађох специјалу за тај мотор .
Повади клипове па провери карике , да нису попуцале или да љу уљне карике од лошег уља спекле па не чисте лепо .
Џаба ти не порошени цилиндри ако су клипови имају луфта .
Други мотор , хм само да упалиш , пробаш и премериш компресију . Остало ти је мачка у ђаку
-
Sad za vikend vadim klipove pa cu onda moci sve detaljno da pogledam I premerim
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
-
Izleteo lagano klip iako glavi nokat kad predjes prstom pri vrhu cilindra. Vrv zato sto je pojeden. Uljna karika bila u ravni sa klipom I glavila...stvarno je jajast. Odustao sam od popravke. Kupio sam drugi motor za 70e iz pume, ne trosi ulje, svecice ciste, klipovi unutra cisti, nema dima na auspuhu, na 5000 obrtaja se nista necuje, ne pregreva se. Rekao bih da je dobra prica.
- Jozza
- Poruka: 2093
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
Odradi mu odma mali servis sa Ford 5w30 uljem
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
-
- van
- VIP
Све је то због неадекватног уља . У тај мотор мора да иде синтетичко уље 5 / 30 ( или 5/40 ) . Уљна карика је спекла због тога , изгубио си могућност скидња уља са цилиндара и зато је и била потрошња уља велика .
Теоретски могао си све да очистиш и вратиш , не би било идеално , али би било боље .
Запремина мотора није иста ?
Теоретски могао си све да очистиш и вратиш , не би било идеално , али би било боље .
Запремина мотора није иста ?
- ljuba power
- Poruka: 2705
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
taj motor je potrošen u svakom smislu! po stublinama- vidi se na slici,klipovima koji imaju lufta i zapeklim karikama.to sve zajedno utiče na povećanu potrošnju ulja a ne samo uljnA karika.stublina po naj više jer zapinje nokat po njoj.da se stave nove karike nebi mu smanjilo potrošnju ulja zbog loših klipova i potrošenih stublina