Prvi sam vlasnik jednog Focus-a, 2006. godiste, 1.6 16V 100KS u Sport opremi. Auto je u svakom pogledu odlican, sem sto mi se ove zime "pokvarila" klima. Ako to mogu tako da kazem, jer se ispostavilo da je isparivac klime probusen. Nakon sto je izvadjen, a ne pitajte me na koji nacin, na njemu se videlo da je bio "udaren" na mestu na kojem je i pukao. Moj zakljucak je da je to moglo da se desi samo prilikom ugradnje u fabrici, jer je kuciste u kojem se nalazi netaknuto, a posto sam prvi i jedini vlasnik, 100% sam siguran da auto nikada nije imao nikakvu havariju.
Da li prijaviti ovaj "slucaj" fordu (Sacuvao sam deo, a imam i slike)? Auto nije pod garancijom. Inace cena novog dela je preko 60000 dinara (oko 600 EUR).
Inace, ziva muka je bila da se "dopre" do isparivaca klime. Kao da su prvo stavili taj deo na "sto", pa su auto napravili oko njega. Da li je neko vec radio isti posao? Ima li neko "trik" ili "savet" za ovu proceduru? Ako nista drugo, na sta obratiti paznju kada se SVE bude vracalo nazad posle zamene dela?
Hvala vam svima u napred!