Fiesta 6 trzaj
Moderator: Dragomir
- ljuba power
- Poruka: 2712
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
Re: Fiesta 6 trzaj
da ima lufta u diferencijalu izmedju pogonskog i tanjirastog zupčanika stalno bi kloparalo,lupalo...-nije to.luft u ležajevima dif. prouzrokuje curenje ulja na semerinzima poluosovina,što nije slučaj.znači zaboravi na luft u menjaču.koje si svećice stavio: beru,bosch,denso,fomoco...pa ću ti reći posle koliko km se menjaju...hebe te struja...
-
- Poruka: 150
- Član foruma od: subota, 24. jan. 2015. u 15:36h
Jel ovaj luft ok?
Svecice su ngk nzm broj... narucio sam nove...
Oces da ti posaljem menjac stari...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
- ljuba power
- Kontakt:
mora imati tog lufta na točku.taj luft u menjaču se vidi jedino kad je skinut menjač.blokiraš šolje polu osovine pa ubaciš u prvu brzinu i cimaš spojničku napred nazad.tu ne sme da ima lufta ni malo.
što se tiče svećica:ngk lpg laser line zamena na 60 000km.one jeftinije ngk tr5b-13 v line od 400din zamena na 20-30k km
p.s.možeš poslati menjač aks-om
što se tiče svećica:ngk lpg laser line zamena na 60 000km.one jeftinije ngk tr5b-13 v line od 400din zamena na 20-30k km
p.s.možeš poslati menjač aks-om
-
Eto svecica, zamenio sam ih boshovim po katalogu... nista se ne menja, auto nezgodan pri dodavanju i oduzimanju gasa, vuce ko raketa i za forda veoma malo trosi, ja sam imao 4 fieste ova trosi najmanje. 23l benzina na 410km kombinovane voznje i jos ima po bordu za 20km....ovo ulje sto je na njima kontam da je doslo odozgo od poklopca koji je pustao i to sam zamenio skoro...
Ulje na 5k km nije potrosio ni malo...

Ulje na 5k km nije potrosio ni malo...

Poslednja izmena: cor, na dan subota, 4. maj 2019. u 09:57h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Koji si donji nosac motora uzeo, tj koji proizvodjac?
-
Neki jeftin. Polcar. Takodje sam i probao jedan polovan koji mi je ostao od fieste 5 i isto se desavalo sa sva 3. Eto na slici nov koji sam stavio pre 20 dana

-
Blokirao sam pcv ventil i probao auto na kratko, prvo sto sam primetio je da je kocnice jedno 5x bolje rade, za ovo cimanje nisam imao vremena da probam, dali moze biti pcv ventil.problem ovde? Smem li sa blokiranim ventilom da vozim jedno 5 km da probam
- ljuba power
- Kontakt:
imaš veći vakum u servo bubnju zato je kočnica "bolja"
-
Probao nove kablove, bobinu, svecice, ocistio senzor pritiska u usisnoj, klapnu gasa, nema promene
Piskavi zvuk koji je auto imao je resen zamenom srednjeg lonca..
Probao sam i da iskljucim prvu sondu, cini mi se da je isto samo sto slabije vuce... ali zar nebi trebalo da mi upali check engine kada je sonda iskljucena??
Piskavi zvuk koji je auto imao je resen zamenom srednjeg lonca..
Probao sam i da iskljucim prvu sondu, cini mi se da je isto samo sto slabije vuce... ali zar nebi trebalo da mi upali check engine kada je sonda iskljucena??
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Та прва ламбда сонда је есенцијална за самокоркцију рачунара. Без ње је слеп и глув
-
Ocistio klapnu gasa i pcv ventil koji je bio pun i reseno, eto neko ako bude imao problem