pa kazem planiram da stavim sva 4 nova prednja silena i levu kuglu..
glupo je da menjam fabricke viljuske koje su u dobrom stanju
Samo da nadjem silene koji su ok kvaliteta
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
prednje viljuske docus mk1 tddi 2001
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 128
- Član foruma od: nedelja, 16. dec. 2018. u 10:49h
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Re: prednje viljuske docus mk1 tddi 2001
A to što ti se desna guma više pojela sa unutrašnje strane znači da je verovatno nagib točka otišao van granica tolerancije u "minus", što se vidi na merenjima kada se radi reglaža, a to se obično dešava kada se pokrivi stožer amortizera usled nekog jačeg udarca u rupu ili neku izbočinu na putu, iako su naši putevi zaista sjajni i besprekorni
Problem je što se taj nagib ne podešava (kao npr. kod starih golfova jedinica), nego mora da se menja amortizer, mada je bilo slučajeva da se čak i glavčina koja nosi amortizer takođe iskrivi zbog jakog udarca (to sam nažalost ja lično iskusio kada sam sa 70 na sat pregazio jednu poveću kamenčinu (15 cm u prečniku) koji je bio na sred puta i nisam mogao nikako da ga izbegnem!)

-
- Poruka: 128
- Član foruma od: nedelja, 16. dec. 2018. u 10:49h
Re: prednje viljuske docus mk1 tddi 2001
evo i ja da se javim...
pre svega pozdrav svim drugarima forumasima..
Bio danas kod mog majstora koji je bio na bolovanju,i on pregledao ceo trap,sto bi se reklo svaku tackicu..
Elem kaze ajde da mi zamenimo tu levu kuglu(stavljena original MAILE Nemacka)
pa onda da ides na centriranje trapa ako ne dovede do nule dobijes 100 eur od mene

Pregledao on sve i kaze ovi silent blokovi prednji su odlicni,kao i ceo prednji i zadnji trap..
zamenio on to,ja otisao na centriranje kod trapadzije koji radi taj posao 20 godina..
kazem bio u servisu kad sam menjao zadnje stabilizatore i rekli mi da treba da menjam sve prednje silent blokove..
On je na to samo rekao,"da oni treba da se menjaju nebi ja uspeo trap da ti centriram u minut",slikacu papir sto mi je dao..
Na ovom autu oko trapa nista vise ne treba da se radi..
E sad ne mogu da verujem da neki ljudi su spremni na sve samo da uzmu novac..
A imao sam jako pozitivna iskustva sa tim servisom
pre svega pozdrav svim drugarima forumasima..
Bio danas kod mog majstora koji je bio na bolovanju,i on pregledao ceo trap,sto bi se reklo svaku tackicu..
Elem kaze ajde da mi zamenimo tu levu kuglu(stavljena original MAILE Nemacka)
pa onda da ides na centriranje trapa ako ne dovede do nule dobijes 100 eur od mene

Pregledao on sve i kaze ovi silent blokovi prednji su odlicni,kao i ceo prednji i zadnji trap..
zamenio on to,ja otisao na centriranje kod trapadzije koji radi taj posao 20 godina..
kazem bio u servisu kad sam menjao zadnje stabilizatore i rekli mi da treba da menjam sve prednje silent blokove..
On je na to samo rekao,"da oni treba da se menjaju nebi ja uspeo trap da ti centriram u minut",slikacu papir sto mi je dao..
Na ovom autu oko trapa nista vise ne treba da se radi..
E sad ne mogu da verujem da neki ljudi su spremni na sve samo da uzmu novac..
A imao sam jako pozitivna iskustva sa tim servisom