Fiesta ne pali
Moderator: Dragomir
- kostelli
- Poruka: 18
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 23:34h
Fiesta ne pali
Dakle, kupio sam skoro Fiestu 1,3 endura 97g. i danas zaboravio svetla upaljena. Svetla su naravno ispraznila akumulator, došli prijatelji , aj majstore na gurku, ali bez struje ništa. Doneli kablove, premostili, i neki automat samo cakće umesto da motor startuje (ne vergla, samo brzo cakće). Pa ako neko zna u čemu je problem, bio bih mu veoma zahvalan na odgovoru.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Fiesta ne pali
Ostavi na kablovima jedno 20 minuta da drugi auto puni tvoj, da mu radi motor- normalno, losi su ti kablovi totalno ili samo 1, ili stavi duplo kablova (2 para) kad palis tako je najlakse...............
- kostelli
Znači misliš da je samo do kablova? Ovo su neki 200A kao, mada su prilično tanki? Nadam se samo da se nije nešto za...alo dok smo je gurali. Pokušaću sa kablovima, jer kada prespojimo kablove pumpa normalno ubrizga, ne pale se nikakve čudne lampice, znači sve normalno a kad pokušam da startujem samo to brzo cak-cak-cak, kao neki automat za paljenje da preskače ili šta već. Hvala na odgovoru, moraću sutra da probam ostala Fiesta na parkingu, a ja peške kući :-(
- darko darko
Pa cukni automat mozda je zaglavio, ali nema struje dovoljno da ga pokrene, meni se to milion puta desilo, sad sam spojio stare i nove kablove, razlika da nepoverujes, sve je u kablovima, ali ako nemas dva para, ostavi da ti auto malo dopuni tvoj akumulator i bice tesko (ili prebaci drugi akumulator, upali fijestu, pa probaj brzo da zamenis akumulatore dok radi, to je kod mene palilo), ako nadjes 2 para kablova ima da pali na pola kljuca a pre toga je i kod mene bilo to tvoje cak cak cak, javi sta si uradio thumbup
- kostelli
Važi, sutra javljam! Hvala
- kostelli
Važi, sutra javljam! Hvala
A gde se nalazi automat koji treba da čuknem?
A gde se nalazi automat koji treba da čuknem?

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Stavi kablove tj. premosti sa drugoga auta i sacekaj 10-tak minuta da taj drugi auto odradi i upalices
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
zakaci prvo na tvoj auto i + i - ... pa onda na taj drugi auto sto je izvor... ce da upali za 10sec ... ili obrnuto..znam da ima neka fora... meni isto tako bilo... mechanic
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- kostelli
Misliš da ima veze gde se prvo povežu kablovi? Ja sam sa ovim mojim kablovima povezivao +fiesta pa +vw polo, pa onda - vw polo pa -fiesta, ali ne na klemu nego na blok motora, tako piše u prospektu, ali ništa, amo cak,cak, cak brzo. Probaću sutra pa ću da vidim i javim, ako neko ima još neki predlog, slobodno pišite.
- darko darko
KAKAV BLOK MOTORA, NA AKUMULATORE TREBA + NA + , - NA - , ZATO i nije upalio, ono sto sam ja napiso prvo, ako neupali menjaj akumulatore ili 2 x kablovi,ali prvo ovako kago pise u pocetku posta + na + , - na - akumulatore i jednog i drugog nikako drugacije, ili ce da bude buuum

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Sto bre ne moze na blok? Ne znam za novija kola, ali na stara sigurno moze, pa cale je palio tako pitaj boga koliko automobila svojim Golfom na kablove. Masa je masa, da li to bio "- " na akumulatoru, goli lim na karoseriji, blok motora... Nebitno.
Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Nije svuda tako dobar i čist kontakt kao na samoj klemi akumulatora.
Posebno na tim starijim vozilima.
Posebno na tim starijim vozilima.

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- darko darko
pa full iskoriscenje, ko zna kakvi su kablovi, ja kupio nove isto tako cak cak, pa iskoristio klesta sastavio sa starim i super, blok ipak ima drzace, ko zna kakva je masa, treba da zapne alnaser, nije poresno, pgresno sam mislio + na - nesme, ali ovako najvece iskoriscenje videcemo........
jbm ti te kablove, meni je majstor tako razjebo alternator, da je konstantno pola pola, radio- neradio, tako da sam pizdeo sa tim kablovima......
jbm ti te kablove, meni je majstor tako razjebo alternator, da je konstantno pola pola, radio- neradio, tako da sam pizdeo sa tim kablovima......
- kostelli
Evo samo da javim, stavili smo duple kablove (bez mojih, koje sam kupio nove), i fiesta upali kao mina. Hvala svima koji su našli malo vremena da mi pomognu. Pomogli ste mi puno, puno, jer da sam zvao majstora, odrao bi me, jer sam ja u SLO, znači stranac, fiestu kupio za ženu, znači moram da je odvezem u SRB = ovca za šišanje. Hvala svima još jednom i pozdrav