Problem kod hladnog starta
Moderator: Dragomir
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Problem kod hladnog starta
Ovaj problem se manifestuje samo kada je napolju hladno, a kola nisu vožena neko vreme.
Opis problema:
Pošto okrenem ključ, upali se normalno, gas je nešto iznad lera (1200 recimo), što je i normalno, valjda ga automatski saug postavi tako. E, sad, ako pritisnem gas i isključim saug, broj obrtaja padne na normalnih 800-850, ali ne mogu da krenem jer čim posle toga pritisnem gas auto krene da se guši i gasi, broj obrtaja i normalizuje se na 800-850 obrtaja tek kad pustim gas. Ako bih jako polako krenuo da dodajem gas, broj ortaja bi "pratio papučicu" i mogao bih da krenem, ali sa baš velikim gasom. Ta igranka traje 2-3 minuta kad konačno pritiskanje papučice normalno daje gas i diže broj obrtaja. Kad je toplo napolju ili kad je auto još topao od vožnje, tog problema nema, nemoguće je za simiulirati.
Jel ima neko nekakvu ideju?
Piše u potpisu, al da ponovim - auto je Fiesta Mk4, 1.25 Zetec SE, '98 godište.
Opis problema:
Pošto okrenem ključ, upali se normalno, gas je nešto iznad lera (1200 recimo), što je i normalno, valjda ga automatski saug postavi tako. E, sad, ako pritisnem gas i isključim saug, broj obrtaja padne na normalnih 800-850, ali ne mogu da krenem jer čim posle toga pritisnem gas auto krene da se guši i gasi, broj obrtaja i normalizuje se na 800-850 obrtaja tek kad pustim gas. Ako bih jako polako krenuo da dodajem gas, broj ortaja bi "pratio papučicu" i mogao bih da krenem, ali sa baš velikim gasom. Ta igranka traje 2-3 minuta kad konačno pritiskanje papučice normalno daje gas i diže broj obrtaja. Kad je toplo napolju ili kad je auto još topao od vožnje, tog problema nema, nemoguće je za simiulirati.
Jel ima neko nekakvu ideju?
Piše u potpisu, al da ponovim - auto je Fiesta Mk4, 1.25 Zetec SE, '98 godište.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Problem kod hladnog starta
Koliko je otrprilike to neko vreme ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Preko noći sigurno, kad je napolju bilo ispod 0 ovih dana... ili u garaži na poslu, posle 6-7 sati nevoženja, uz ovakvu sitnu temperaturu.
Mislim da je jednom bilo posle otprilike 2-3 sata na onom debelom minusu u januaru.
Mislim da je jednom bilo posle otprilike 2-3 sata na onom debelom minusu u januaru.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Treba krenuti redom od senzora temperature motora i usisnog vazduha ,a cesto se zna desiti da i PCM daje pogresnu informaciu(treba zameniti PCM)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- FiestaVa
- Poruka: 23
- Član foruma od: subota, 27. feb. 2010. u 19:09h
ja sam imao isti problem sa mojom fiestom,a resio sam ga privremeno sa ciscenjem brizgaljki i protokomerom,ali su mi rekli da cu ga morati menjati.al sto dade felne eh