Ford Focus Mk2 1.8 TDCI neće da upali iz prve
Moderator: Dragomir
- popovicvl
- Poruka: 5669
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Matori ima problem na Focusu iz naslova, neće da upali iz prve.
Ja probao, dam kontakt, okrenem ključ neće da zavergla. Čuje se samo CAK, ni da pipne. Dobro reko akumulator, prevežem kablove Alfa da mu da života, ključ okrenem čuje se opet CAK, ništa, okrenem ključ drugi put upalio bez natezanja. Otišli kupili akumulator, opet ništa, ni da pipne. Posle toga 10 puta pali normalno, pa onda zeza opet i u krug.
Kao da se ne pobudi anlaser, ne dobije struju, pa onda relej neki okine i da struju posle par pokušaja.
Ja probao, dam kontakt, okrenem ključ neće da zavergla. Čuje se samo CAK, ni da pipne. Dobro reko akumulator, prevežem kablove Alfa da mu da života, ključ okrenem čuje se opet CAK, ništa, okrenem ključ drugi put upalio bez natezanja. Otišli kupili akumulator, opet ništa, ni da pipne. Posle toga 10 puta pali normalno, pa onda zeza opet i u krug.
Kao da se ne pobudi anlaser, ne dobije struju, pa onda relej neki okine i da struju posle par pokušaja.
- ljuba power
- Poruka: 2713
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
Re: Ford Focus Mk2 1.8 TDCI neće da upali iz prve
koj godište
Poslednja izmena: ljuba power, na dan subota, 15. sep. 2018. u 20:35h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Mozda te automat anlasera zeza.
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Jel remontovan skorije alnaser? Možda “ lepi”
To sto se čuje- može biti reley ili automat ali kao da četkice ne dohvataju kolektor/ potrošene pa samo nekad lizne malo i tada vergla
Sent from my iPhone using Tapatalk
To sto se čuje- može biti reley ili automat ali kao da četkice ne dohvataju kolektor/ potrošene pa samo nekad lizne malo i tada vergla
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
- popovicvl
Nije do sad remontovan anlaser, bar ne koliko je auto kod nas. Anlaser i automat anlasera idu prvi na pregled.
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Kada se potrose četkice kose se( kao i kod kočnica kada ne vraća klip na potrošenim pločicama ) i ne prilazi do kolektora- neće ga okrenuti
Nekada ostane u nekom položaju i hoće ali ne zadugo
Kako je verglao do sada, jel sporije?
Još jedna situacija- naduven neki od kontakata namotaja rotora na kolektoru i on okrzne parce četkice- odlomi
Nekada ostane u nekom položaju i hoće ali ne zadugo
Kako je verglao do sada, jel sporije?
Još jedna situacija- naduven neki od kontakata namotaja rotora na kolektoru i on okrzne parce četkice- odlomi
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
- popovicvl
Kad neće da upali neće ni da pipne, mrtav, ni krug. Kad hoće da upali onda okrene sasvim normalnom brzinom.
-
- Poruka: 11
- Član foruma od: četvrtak, 26. maj 2011. u 09:06h
Ja sam imao takav problem koji sam rešio zamenom automata alnasera.Prvo sam stavio kineski koji je radio svega dva meseca pa opet isti simptomi...Posle sam stavio Bošov koji košta oko 4500 din.i automobil pali bez problema već godinu dana.