Pozdrav svima,treba mi pomoc ili savet sta ciniti.Do sada nisam nikada vozio nista od Forda a kupio sam ga nedavno.Naime radi se o Fordu Mondeo 1.8 dizel,1999 godiste ako je bitno i da je karavan.Prvi nekoliko dana voznje mi se cinilo da je sve ok ali sada imam nekih problema.Prvi problem je sto pri voznji i malo jacem tj ostrijem kretanju dimi crni dim,nije nesto strasno sobzirom da je presao 300 000 km,ali me to nervira malo,za 1800 ccm nisam bas zadovoljan kako vuce a i slab je u brdu,na otvorenom putu ne dimi i dosta solidno ide.Desava mi se da ponekad u voznji sam dobije turazu na 2800 obrtaja ali ne preko toga ali kad udarim malo po papuci gasa smiri se,ali se isto desava i kad radi u leru nekada digne tako obrtaje i sam ne vrati u normalu ali ponekad i vrati.Pri voznji od 80 kmh i stisnem gasa kao da nema snage ali probije pa povuce solidno.Primetio sam da malo baca ulja u interkuler ali nista posebno.Pumpa dosta solidno izgleda tj cista je kao da je nedavno radjena,a prodavac mi je rekao da je radjena nedavno.Motor je suv za sada.treba da idem na duzi put uskoro i neznam da li smem da se usudim.Ako neko ima voljan da mi da savet sta da gledam i cinim bio bih zahvalan,Za sada sam zamenio filter za gorivo a neznam sta dalje da gledam,a za neko strucnije lice trenutno nemam bas suski
Hvala na odgovoru unapred