Focus tddi prolupao?
Moderator: Dragomir
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: ponedeljak, 14. maj 2018. u 20:22h
Re: Focus tddi prolupao?
Pumpu sam menjao prošle godine u novembru. Šta ljenja je nova Elektronika I remontovana je mehanicki u servisu Bos servis goran u pasjaku. Mislim da ne bi trokira ovako da je pumpa u pitanju?
-
Zdravo svima,
hteo sam samo malo da dopunim. Naime, motore skinut i ustanovljeno je da je prolupao 4ti klip, tj ležaj u maloj pesnici se raspao.
E sad, pitam ja vas malo iskusnije ko se bavi servisom fordova da li je ovo učestali problem na tddi motorima. Jer, ista stvar mi se desila pre 20000km i tada je sve kontrolisati i ovaj sto je prolupao je bio uredan, a videli smo da je i pre mene neko otvarao motor i menjao neke klipnjace!
Savet molim?
hteo sam samo malo da dopunim. Naime, motore skinut i ustanovljeno je da je prolupao 4ti klip, tj ležaj u maloj pesnici se raspao.
E sad, pitam ja vas malo iskusnije ko se bavi servisom fordova da li je ovo učestali problem na tddi motorima. Jer, ista stvar mi se desila pre 20000km i tada je sve kontrolisati i ovaj sto je prolupao je bio uredan, a videli smo da je i pre mene neko otvarao motor i menjao neke klipnjace!
Savet molim?
- lasto
- Poruka: 336
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h
Онако лаички,
Све има свој век трајања, километражу увозних аута не узимај за озбиљно, можда је прешао 600 хиљада 800 хиљада на плацу је под обавезно испод двеста хиљада....
Све има свој век трајања, километражу увозних аута не узимај за озбиљно, можда је прешао 600 хиљада 800 хиљада на плацу је под обавезно испод двеста хиљада....
-
Čisto da obavestim sve koji su učestvovali u diskusiji.
problem je rešen i sada sve radi kako I treba.
U pitanju je ipak bila čaura male pesnice na 4. klipu.
Motor je skinut, kupljena druga i sve opet napakovanoni radi.
Inače, veću glupost nisam video da ne može da se skine drugi deo kratera, tj npr karike nikako ne bi mogle da se zamene na licu mesta kao kod većine motora, a isto tako da leteći lager nemaju repere, jbg
Hvala svima još jednom a sugestijama.
problem je rešen i sada sve radi kako I treba.
U pitanju je ipak bila čaura male pesnice na 4. klipu.
Motor je skinut, kupljena druga i sve opet napakovanoni radi.
Inače, veću glupost nisam video da ne može da se skine drugi deo kratera, tj npr karike nikako ne bi mogle da se zamene na licu mesta kao kod većine motora, a isto tako da leteći lager nemaju repere, jbg
Hvala svima još jednom a sugestijama.
- mbole
- Poruka: 14994
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Mozda zato sto ne treba da se menjaju na licu mesta?
Ni jedan jedini proizvodjac nije predvideo da se motor otvara i radi revizija klipova, lezajeve, karika... dok je motor u autu.
Sto je to nekada moguce, ne znaci da tako treba.
A to sto smo mi sirotinja pa gledamo da odsecemo usi i zakrpimo dupe... vec je nas problem.
Ni jedan jedini proizvodjac nije predvideo da se motor otvara i radi revizija klipova, lezajeve, karika... dok je motor u autu.
Sto je to nekada moguce, ne znaci da tako treba.
A to sto smo mi sirotinja pa gledamo da odsecemo usi i zakrpimo dupe... vec je nas problem.
Djak pesak 

- jovan981
- Poruka: 4
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2015. u 14:33h
Mislim da je to bolest na tddi motorima,ja sam radio isto,samo sam zamenio sve 4 klipnjace i stavio nove lezajeve...tako da nisi jedini,ako ti je za neku utehu...