Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ler gas i paljenje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
DjoleBL
Poruka: 2
Član foruma od: ponedeljak, 2. apr. 2018. u 15:09h
Kontakt:

Ler gas i paljenje

Poruka od DjoleBL » utorak, 3. apr. 2018. u 08:47h

Zdravo svima! Trenutno vozim Focus 2001 g.p, 74 kw, 1,6 ccm. Auto ima i sekvent plin. Nisam imao problema do unazad godinu dana. Onda se pojavio problem sa paljenjem i radom motora u leru.

Što se tiče rada u leru (našao sam već sličnu temu na forumu) simptomi su takvi da se prilikom usporavanja, pritiska na kvačilo ili samog stajanja na semaforu, motor se strese, obori se broj obrtaja na manje od 250, ili se čak ugasi. Na forumu sam našao Dragomirov savjet da je rješenje regulator ler gasa, a i majstor mi je tako rekao. Tada sam stavio polovan dio i funkcionisalo je skoro godinu dana. Sada se opet isti problem pojavio, pa sam kupio nov dio i zamjenio. Radilo je bez problema 10ak dana i opet isto, ali u dosta rijeđe. Pa da li neko ima neku drugu "dijagnozu".

A za paljenje ne znam šta može da bude problem. Kada je hladan, dugo vergla. Kada odradi samo 5 minuta, pali bez gasa "na ključ"...Kada su se pojavili problemi zamjenio sam akumulator, kablove, filter goriva...ali ništa, isti problem.

Pozdrav

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4945
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Re: Ler gas i paljenje

Poruka od Djole » utorak, 3. apr. 2018. u 09:04h

Ovo sto teze pali kad je hladan moze da zeza pumpa tj kuciste iste. Probaj pre paljenja da das kontakt 3,4 puta i svaki put sacekaj pumpu do kraja. Vrlo lako mogu biti i creva u kucistu same pumpe,bude neka mala supljina jedva vidljiva.
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

ljuba power
Poruka: 2713
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Re: Ler gas i paljenje

Poruka od ljuba power » utorak, 3. apr. 2018. u 21:25h

nije taj ventil za ler "svemogući"...kad ne valja ler menjaju ventil...treba ustanoviti zašto padaju obrtaji?.,mozda naliva više goriva zbog neispravnog ETC a,prljavih dizni,kablova,svećica...na kraju treba ispitati taj ventil pa ako je u kvaru onda ga menjati,a ne napamet.pa ti se desi da radi par dana i opet isto.nije do njega

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“