Nov lezaj
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Nov lezaj
Poz svima, pre neki dan sam menjao lezajeve na autu, i napred smo stavili FAG (nisu imali SKF) a nazad SKF... I par dana sve ok kad ono prc. Prvo je pocelo neko struganje (od napred) pa nesto kao da guma koci ne mogu opisati i sve pri brzini od 10-20 km/h, da bi danas poceo lezaj da bruji, neki dodatan zvuk pored klasicnog zvuka motora i naravno upalila se lampica od ABS-a... Pa da li je to moguce? NOV LEZAJ?!!??!?!? POLUDEO SAM!
U pon moram proveriti ali ako je tako zapalicu auto.. sto vise brines o njemu i ulazes on vraca 10x gore...
Eto, morao sam ovo sa vama da podelim a neko nek javi sta je pametno raditi (msm da je najisplativije vratiti taj lezaj i vijati SKF).
'EBEM TI AUTO!
U pon moram proveriti ali ako je tako zapalicu auto.. sto vise brines o njemu i ulazes on vraca 10x gore...
Eto, morao sam ovo sa vama da podelim a neko nek javi sta je pametno raditi (msm da je najisplativije vratiti taj lezaj i vijati SKF).
'EBEM TI AUTO!
- Mladenovac
- Poruka: 60
- Član foruma od: nedelja, 30. dec. 2012. u 18:27h
Re: Nov lezaj
Meni se desilo nešto slično, promenim ležaj na autu, ležaj kupim u specijalizovanoj radnji koja prodaje samo ležajeve i isto ......krčanje i brujanje.
Ja kod majstora, jer sam sam menjao ležaj a on se smeje i pita gde sam kupio, ja mu pričam a on mi kaže da ne poveruješ, ležaj mora da kupiš u prodavnici autodelova i to baš za forda jer je on uži.
Ja ga gledam i neverujem, ali šta ću odem kupim zamenim i stvarno nema problema.
Kod mene su obični ležaji , znači nema veza koliko ga pritežeš, na IV sam morao da vodim računa bili konusni.
Ja kod majstora, jer sam sam menjao ležaj a on se smeje i pita gde sam kupio, ja mu pričam a on mi kaže da ne poveruješ, ležaj mora da kupiš u prodavnici autodelova i to baš za forda jer je on uži.
Ja ga gledam i neverujem, ali šta ću odem kupim zamenim i stvarno nema problema.
Kod mene su obični ležaji , znači nema veza koliko ga pritežeš, na IV sam morao da vodim računa bili konusni.
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
FAG pravi kvalitetne lezajeve.
Sad dal su FAG ili "FAG"... ili nije montirano kako treba...
Sad dal su FAG ili "FAG"... ili nije montirano kako treba...
Djak pesak 

-
- Poruka: 1028
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
nije to zamenjeno kako treba. a i taj lezaj prednjeg tocka od focusa2 je malo zajeban za montazu. fag je dobar montirao sam napred musteriji u decembru prosle godine i radi kako treba
-
Hm, nije montiran kako treba...neznam, gledao sam kako ga izbijaju i sve... nisam toliko strucan a ovi majstori vaze za bolje u gradu.. ne znam, videcemo sta i kako. Javljam ako resim problem 
BTW, da li postoji neki poseban metod montaze ili...?

BTW, da li postoji neki poseban metod montaze ili...?
- FF2004B
- Poruka: 52
- Član foruma od: četvrtak, 12. nov. 2015. u 13:57h
Ja sam pre skoro 2 godine, takoreći prvi servis otkako sam uzeo auto, zamenio zadnji ležaj i još ponesto i sve radi normalno je čuje se nista. Servis radjen kod majstora Dragomira iz Pinosave. Da napomenem da ne znam koji su mi ležaj stavili.
Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
-
Ma oke, Dragomir mi je na 200km pa mi se ne isplati ici samo zbog toga... ali ako se sa zamenom pojavi opet isto idem kod njega, definitivno.
-
Epilog novog lezaja.. uopste nije on u pitanju nego je prednji DESNI lezaj otisao. Sad ja nesto kontam, nisu mi valjali zadnji desni, prenji levi i zato ni nisam prednji desni, nego kako je ovo promenjeno to je jos ostalo, neverovatno. Probali smo u raznim rezimima voznje i digli auto (jedan tocak) i unutra slusali, 'ebote bruji kao da ce otpasti (ili da ce avion poleteti)... Eto, sutra stavljamo jos jedan FAG napred i to je to.. Bice FAG, FAG, SKF i FoMoCo (to je jedini koji je jos uvek citav a da nije menjan nikako
). E da i ovo za ABS, skinuli, ocistili, malo WD, skinuli gresku preko dijagnostike i sve ok... Pih... Ali ae, imacu nove lezajeve